Прочитај ми чланак

Нова забрињавајућа студија: Штета на мозгу и срцу изазвана ковид вакцинама

0

Научници у Немачкој су открили да је мРНА вакцинација, а не сама инфекција ЦОВИД-19, изазвала оштећење мозга и срца код старије особе са хроничним болестима.

Ова студија је објављена у октобру 2022. у часопису Vaccines: „Извештај о случају: Мултифокални некротизирајући енцефалитис и миокардитис након вакцинације мРНА БНТ162б2 против ковид-19. Испитивао је ситуацију 76-годишњег Немца са Паркинсоновом болешћу.

Пацијент је преминуо три недеље након што је примио трећу ињекцију против ковид-19.

Прва вакцина коју је примио у мају 2021. била је Оксфордска/АстраЗенека вакцина. Затим су уследиле још две ињекције у јулу, а потом и децембру исте године. Његове две следеће вакцине обе је направио Фајзер.

Након друге вакцине, породица пацијента је приметила значајне промене у његовом понашању. Почео је да доживљава више анксиозности, постао је летаргичнији и није желео да га додирују. Постао је повучен, чак и од чланова блиске породице, а симптоми његове постојеће Паркинсонове болести знатно су се погоршали.

С обзиром на двосмислене клиничке симптоме пре његове смрти, његова породица је затражила обдукцију.

Необични и фасцинантни резултати обдукције довели су до објављеног извештаја о случају за шта се сада тврди да је смрт изазвана вакцином.

Овај пацијент није имао историју инфекције ковид-19. Ова клиничка историја је потврђена путем патологије.

„Можемо дефинитивно рећи да је ову штету изазвала вакцина“, инсистирао је медицински брат едукатор, др Џон Кембел, који је детаљно објаснио студију у 14-минутном YouTube видеу који је поделио са својих 2,68 милиона претплатника 16. фебруара.

Природна инфекција ковид-19

Пандемију ковид-19 изазвао је вирус под називом САРС-ЦоВ-2, што је скраћеница за Тешки акутни респираторни синдром Coronavirus 2. То је РНК вирус који припада породици Coronaviridae. Назив за ову породицу вируса потиче од латинске речи „корона“, што значи круна. То је зато што вирус под електронском микроскопијом изгледа као круна због малих булбарних пројекција формираних од вирусних шиљастих (С) протеина.

Као и многи други респираторни вируси, коронавируси се брзо шире капљицама које једна особа избаци из уста или носа када дише, кашље, кија или говори. Капљице тада може да удахне друга особа.

Једном у респираторном систему примаоца, вирусни шиљак протеин игра кључну улогу у комуникацији вирус-домаћин. Успешна комуникација резултира прихватањем вируса у ћелијама примаоца, довршавајући процес природне инфекције.

Вакцине против ковид-19 које је одобрила ФДА

Осим шиљастог протеина, САРС-ЦоВ-2 има и друге есенцијалне структурне протеине, као што су протеини омотача (Е), мембране (М) и нуклеокапсида (Н).

Пошто је спајк протеин најзаступљенији и најизложенији вирусни протеин, био је очигледан избор као вирусни антиген за развој вакцине.

У ствари, без изузетка, све вакцине против ковид-19 које је одобрила ФДА користе спајк протеин као вирусни антиген. Ниједна од одобрених вакцина не користи друге САРС-ЦоВ-2 протеине као вирусне антигене.

Као бивши произвођач вакцина са докторатом у молекуларној генетици, Џо Ванг је довео у питање дизајн ових вакцина. У исто време, међутим, овај дизајн вакцине олакшава разликовање патологије изазване инфекцијом вирусом од патологије изазване вакцином.

„Дакле, ако видите шиљасти протеин сам по себи, то значи да је вакцина; ако видите шиљасти протеин и протеин нуклеокапсида, то значи да је природна вирусна инфекција. То је разлика између њих двоје”, објаснио је Кембел.

Да би извршили обдукцију како би се утврдио узрок смрти 76-годишњег пацијента са Паркинсоновом болешћу, истраживачи су обрадили ткива у његовом телу формалином, исекли их на делове и обојили хематоксилином и еозином како би их прегледали.

Они су упоредили своје узорке са контролама, обе култивисане ћелије САРС-ЦоВ-2 позитивних пацијената са ковид-19 (које су садржале и шиљасти протеин и нуклеокапсид), и култивисане ћелије које су садржале експресију шиљастог протеина изазвану вакцином, али без протеина нуклеокапсида.

Обдукција је открила запаљење и у мозгу и у срцу.

Пацијент је доживео акутно оштећење мозга које није било повезано са његовом дијагнозом Паркинсонове болести. Било је мрља дегенерације и упале у предњем делу његовог мозга, а његов мозак је даље садржао три врсте патолошких налаза: неуронска смрт (мртве нервне ћелије), микроглијална инфилтрација (одбрамбене ћелије у мозгу) и лимфоцити, који су повезани са вирусном инфекцијом. Пронашли су шиљасти протеин у предњем режњу мозга, као и у другим деловима мозга. Али није био присутан нуклеокапсидни протеин.

Пронашли су миокардитис – то јест, оток – у срцу. Из обдукције је било јасно да миокардитис није изазван природном инфекцијом, већ уместо тога, вакцином која садржи шиљак протеин.

Ово истраживање је врло јасно показало да је патологија пацијента узрокована вакцинама, а не природном инфекцијом.

Извештај случаја је укључивао детаљне фотографије захваћеног ткива пацијента. Слике говоре саме за себе: Научници или лекари који поричу везу између вакцина и абнормалних налаза ткива треба само да прегледају слике.

„Вакцине су изазвале оштећење мозга“

Патолози су утврдили да је пацијент имао неколико места у мозгу на којима је дошло до оштећења, као и генерализовани оток у срцу. Такође су потврдили да болује од Паркинсонове болести и да има дуготрајно отврднуће у артеријама. Коначно, пронашли су доказе о пнеумонији, која је можда била узрокована тиме што је аспирирао своју пљувачку или друге телесне течности.

„Изгледа да се овде догодило да су вакцине изазвале оштећење мозга“, каже Кембел. Чини се да је оштећење мозга изазвано вакцином изазвало код пацијента нападе.

Затим су напади (оно што је Кембел назвао „уклапање“) довели до тога да изгуби свест, а док је био без свести, удахнуо је нешто од свог повраћања или пљувачке, што је допринело његовој смрти.

„Вакцина која циркулише по телу доћи ће у контакт са крвним судовима. Дакле, липо-наночестице које садрже иРНК ће отићи у крвне судове. А ћелије крвних судова су те које ће изразити шиљасти протеин”, објаснио је Кембел. Када се шиљасти протеин експримује у мозгу и срцу, он изазива упални одговор и доводи до смрти различитих делова мозга.

Зашто се не ради више обдукција?

Ово је питање које је Кембел поставио у свом видеу – на које није имао одговор. Зашто немачки патолози спроводе аутопсије, а амерички и британски медицински научници не?

Др Роберт Ловри, неуролог из Тексаса који се специјализовао за спортску медицину, сматра да је неспровођење аутопсија тешка грешка. Ловри, који се бави медицином више од 30 година, инсистирао је још у јулу 2022. да се обдукција обави код сваке младе особе која изненада и неочекивано умре.

Поред тога, на основу свог истраживања и онога што је видео у својој клиничкој пракси, Ловри не оклева да каже да више не би требало да дајемо иРНК ињекције.

„Морамо да зауставимо ове вакцине јер не делују“, рекао је Лоури за The Epoch Times.

„Оне не спречавају болест, а непосредни и дугорочни ризик од озбиљних повреда од њих је већи од ризика од стварне болести. Природни имунитет на корона вирусе је далеко бољи и дуготрајнији од било чега што ове вакцине пружају“, рекао је он.