Прочитај ми чланак

Њујорк отпушта још 850 наставника и помоћника јер нису вакцинисани против КОВИДА

0

Одељење за образовање града Њујорка (ДОЕ) отпустило је 850 наставника и помоћника – што укупно доводи до отприлике 2.000 запослених у школи отпуштених због непоштовања налога за вакцинацију против КОВИД-19 који се све више обара на суду.

Око 1.300 запослених у ДОЕ који су узели једногодишње неплаћено одсуство – уз бенефиције – пристали су да покажу доказ о вакцинацији против КОВИД-19 до 5. септембра или ће се „сматрати да су добровољно дали отказ“.

Од тог особља, 450 је добило прилику до рока и „враћају се у своје претходне школе или на радна места“, рекли су званичници ДОЕ за Тhe Post. Укључују око 225 наставника и 135 парапрофесионалаца.

Међутим, отпуштених 850 чини да је отприлике 1.950 запослених у ДОЕ отпуштено откако је налог за вакцинацију против KОВИД-19 ступио на снагу 29. октобра 2021.

Рејчел Гарсија, учитељица 15 година у основној школи у Бруклину која је одбијала да се вакцинише и мајка је двоје деце, током пандемије је у потпуности радила и никада се није разболела, рекла је она.

„Стварно сам мислила да ће се све средити, надајући се и молећи се да ће наш градоначелник у последњем тренутку све преокренути на време да се вратим на посао“, рекла је Гарсија.

Градоначелник Адамс никада није укинуо налог за вакцинацију против KОВИД-19, док други градови и државе одбацују такве захтеве због опуштених смерница CDC-а.

„Љута сам, повређена сам што ме одбацују као да сам ништа. Пошто нисам могла да се опростим од својих ученика, други наставници су ми говорили да су ученици стално питали: „Када се враћа госпођа Гарсија?“ То ме је толико расплакало“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!