Прочитај ми чланак

НИКО ИХ НЕ ТЕСТИРА? Авганистанци који стижу заражени морбилама, маларијом…

0

Што се тиче наше земље(Република Србија), претпостављам да сви знамо који је одговор на постављено питање у наслову.. Одговор је невидљив..

Администрација председника Џо Бајдена доводи Авганистанце у Сједињене Државе који преносе вирусе попут малих богиња, маларије, туберкулозе, као и кинески коронавирус, према Центрима за контролу и превенцију болести (ЦДЦ).

ЦДЦ је у понедељак објавио да ће хиљаде Авганистанаца које Бајденова администрација доводи у САД на трајно пресељење, морати бити вакцинисана против малих богиња, иако нема назнака да су и они у обавези да приме вакцину против коронавируса.

Званичници ЦДЦ-а су у саопштењу написали:

Од 20. септембра 2021. године, Одељење за јавно здравље обавестило је ЦДЦ о 16 случајева малих богиња међу евакуисаним особама. Сви пацијенти за које је потврђено да имају мале богиње су изоловани и пружена им је медицинска помоћ, а њихови контакти су стављени у карантин.

Контакти који нису били имуни добили су ММР вакцину или, ако нису у могућности из здравствених разлога да приме ову вакцину, добили су имуноглобулин.

Евакуисана лица из Авганистана који се налазе у Сједињеним Државама морају бити вакцинисани ММР-ом и завршити 21-дневни карантин од тренутка примљене вакцине на америчким локацијама “Safe Haven”, попут војних база.

Тај потез долази јер је дошло до избијања малих богиња у бројним америчким војним базама у којима је Бајденова администрација привремено сместила десетине хиљада Авганистанаца.

Војне базе у којима бораве Авганистанци укључују:

– Marine Corps Base in Quantico, Virginia
– Fort Pickett in Virginia
– Fort Lee in Virginia
– Holloman Air Force Base in New Mexico
– Fort McCoy in Wisconsin
– Fort Bliss in Texas
– Fort Dix in New Jersey
– Camp Atterbury in Indiana

Ако ништа друго, Америка је макар тестирала и вакцинисала избеглице из Авганистана, а шта је са безбројним мигрантима код нас, то изгледа никог није брига..

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!