Прочитај ми чланак

„Ни астрономска помоћ САД неће помоћи Кијеву да врати ослобођене територије“

0

Обим америчке финансијске помоћи Кијеву ускоро ће достићи „астрономску цифру“ од 26 милијарди долара, рекла је портпаролка руског МИП Марија Захарова.Никакав новац, међутим, неће помоћи Кијеву да врати под своју контролу ЛНР, ДНР, Херсонску и Запорошку област чији су грађани на референдуму гласали за уједињење с Русијом, рекла је она.

„Ускоро ће обим америчке финансијске подршке режиму Владимира Зеленског достићи астрономску цифру од 26 милијарди долара. Од тренутка када је инаугурисан Џозеф Бајден само Вашингтон је потрошио више од 14 милијарди долара и то искључиво на војне потребе“, рекла је Захарова на редовном брифингу за новинаре.

Како је додала, то све неће помоћи кијевском режиму да врати под своју контролу људе који су изабрали слободу уместо принуде.

„Кијевски режим не треба да рачуна на помоћ споља ни кад је реч о покушајима да дестабилизује ситуацију у нашој земљи – није им пошло за руком, нити ће“, поручила је Захарова.

Још једна потврда тога да САД фактички постаје страна у конфликту у Украјини јесте и недавно постигнути прелиминарни договор у америчком Конгресу да се за кијевски режим издвоји нови пакет помоћи вредан скоро 12 милијарди долара.

„За шта иде та помоћ? Можда на школе, болнице, можда на гасовод или нафтовод? На куповину уџбеника, приручника, исплату материјалне помоћи сиромашнима, борбу против пандемије? Наравно да не. Највећи део ће бити поново намењен за куповину оружја за Кијев и, наравно, расејаће се по џеповима оних који ту помоћ издвајају“, закључила је Захарова.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!