Прочитај ми чланак

Несугласице међу кијевским званичницима: Украјина (не) иде у офанзиву

0

Прелазимо у офанзиву у неким правцима, казала је заменица украјинског министра одбране Ана Маљар, док шеф кабинета украјинског председника све то негира

Украјина прелази у офанзиву у неким правцима, изјавила је заменица министра одбране те земље Ана Маљар, преноси ТАСС.

Фото: Јутјуб

„Одбрамбена операција садржи све, укључујући и контраофанзивне акције. Стога у неким областима прелазимо у офанзиву“, написала је Маљар на Телеграму.

Она је истакла да „епицентар сукоба остаје правац Бахмута“.

Истовремено, саветник шефа кабинета украјинског председника Михаил Подољак написао је на Твитеру да „још увек нема тоталне офанзиве“.

Раније је руско министарство одбране саопштило да је осујетило велики украјински напад на Доњецк, док је командант украјинских копнених снага Александр Сирски изјавио да се трупе „крећу напред“ ка Бахмуту и да су уништиле руску позицију у близини града.

Kако се наводи, из Kијева је саопштено да неће упозорити на почетак контраофанзиве, док аналитичари сматрају да последњи извештаји о дешавањима на фронту могу да буду сигнал да је контраофанзива можда отпочела.

На снимку битке у Доњецку, виде се војна возила под јаком ватром на пољима, у којима је Русија ликвидирала 300 украјинских војника и уништила 16 тенкова, према наводима из Kремља.