Прочитај ми чланак

Несташица хране за шест месеци – Глобалисти нам говоре шта нас тек чека

0

Средином 2007. године Банка за међународна поравнања (Централна банка централних банака) објавила је саопштење у којем предвиђа предстојећу „велику депресију“ узроковану имплозијом кредитног тржишта.

Исте године Међународни монетарни фонд је такође објавио упозорења о „проблемима“ који би довели до ширих економских сукоба. Почео сам да пишем алтернативну економску анализу само годину дана раније, 2006. и одмах сам помислио да је чудно што су ове огромне глобалистичке институције са далекосежним утицајем на финансијски свет одједном почеле да личе на нас у покрету за слободу.

То је било пре 16 година, тако да се многи људи који ово читају можда ни не сећају, али 2007. алтернативни медији су већ неко време упозоравали на предстојећи дефлаторни крах на америчким тржиштима и тржишту некретнина. И, што није изненађујуће, мејнстрим медији су увек били ту да негирају све наше забринутости као „позивање на пропаст“ и „теорију завере“. Мање од годину дана касније, прве компаније почеле су да објављују да су на ивици банкрота и да је све пропало.

Одговор медија? Изнели су две веома бизарне тврдње истовремено: „Нико није могао да предвиди да то долази“ и „Видели смо да ово долази миљу далеко“. Мејнстрим новинари су се борили да се позиционирају као прорицатељи дана као да су све време говорили да је несрећа неизбежна, а ипак, постојала је само шачица људи који су то заиста тако назвали и нико од њих није био у МСМ-у. Такође је игнорисана чињеница да су БИС и ММФ објавили своја „предвиђања“ много пре краха; медији су се правили као да не постоје.

У алтернативним медијима ВЕОМА пажљиво пратимо изјаве и отворена признања глобалиста јер се они не баве анализом претњи; него се баве синтезом претњи. Односно, ако нешто крене наопако у економском свету, централни банкари и новчана елита са тежњама за јединственим централизованим економским ауторитетом за свет УВЕК ће имати удела у тој катастрофи.

Из неког разлога воле да нам кажу шта ће да ураде пре него што то ураде.

Идеја да глобалисти вештачки стварају догађаје економског колапса биће наравно критикована као „теорија завере“, али то је ЧИЊЕНИЦА. За више информација о стварности намерне финансијске саботаже и идеологије „поретка из хаоса“ глобалиста, прочитајте моје чланке „Fed One Meeting Away From Creating A Doomsday Sinkhole“ и „Шта је велико ресетовање и шта глобалисти заправо желе?”

Агенда Великог ресетовања коју је предложио шеф WEF-а Клаус Шваб само је један пример многих дискусија које глобалисти “крију” о њиховим плановима да искористе економски и друштвени пад као „прилику“ за брзо успостављање новог јединственог светског система заснованог на социјализму и технократији.

Примарни проблем са увиђањем шта глобалисти планирају није у откривању тајних планова – они имају тенденцију да отворено разговарају о својим плановима ако знате где да тражите. Не, проблем је у томе да се одвоје чињенице од дезинформација, лажи од истине. Ово захтева усклађивање глобалистичких белих књига и изјава са чињеницама и доказима у стварном свету. Погледајмо детаљно проблем недостатка хране…

Недостаци хране за шест месеци

Пре недељу дана дошло је до бујице саопштења за штампу глобалних институција у којима сви помињу исти проблем: несташица хране у наредних 3 до 6 месеци. Ове изјаве се веома слажу са мојим сопственим проценама, пошто сам редовно упозоравао на предстојеће опасности од инфлације која ће довести до рационализације хране и прекида ланца снабдевања.

 

ММФ, БИС, Светска банка, УН, Рокфелерова фондација, Светски економски форум, Банк оф Америца, па чак и сам Бајден, сви предвиђају велику кризу хране у блиској будућности, и није случајно да политика управо те институције и поступци марионетских политичара који са њима раде изазивају кризу коју сада предвиђају. То значи да је лако предвидети катастрофу када сте је створили.

Тврди се да је руска интервенција у Украјини примарни узрок, али то одвраћа пажњу од правог питања. Да, санкције Русији ће на крају довести до мање понуде хране, али глобалисти и медији намерно игноришу већу претњу, а то је девалвација валуте и инфлација цена коју стварају централне банке које испумпају десетине трилиона долара у стимулативним пакетима за подршку „превеликим да би пропали“ корпоративним партнерима.

Само у 2020., Фед је створио преко 6 билиона долара из ничега и убацио их је у економију кроз програме социјалне заштите. Додајте то на многе трилионе долара које је Фед штампао од кредитног краха 2008. – То је била непрестана забава за уништавање долара и сада јавност почиње да осећа последице. Срећа по централне банкаре што се ковид десио и Русија је напала Украјину, јер сада могу да пребаце сву кривицу за инфлаторну несрећу коју су направили на пандемију и на Путина.

Инфлација је достигла максимум за 40 година у САД много пре него што је Русија напала Украјину, али хајде да размотримо последице тог рата и како он утиче на снабдевање храном.

Руска интервенција свакако ремети украјинску производњу житарица, која чини око 11% укупног светског тржишта пшенице. Русија такође има удео од 17% и заједно ове две земље хране велики део земаља трећег света и делова Европе са 30% извоза пшенице и јечма, 19% извоза кукуруза, 23% извоза репице и 78% сунцокрета.

Санкције Русији су проблем који је далеко изван Украјине, међутим, пошто Русија такође производи око 20% глобалног амонијака и 20% глобалних залиха калијума. Ово су кључни састојци за ђубрива која се користе у индустријској пољопривреди великих размера. Пољопривредници процењују укупни скок цена од око 10% на тржиштима хране, али верујем да је ово веома конзервативно. Већ видим укупна повећања цена од најмање 20% у односу на пре шест месеци, а очекујем да ће доћи до повећања цена за још 30% пре него што се заврши ова година. Другим речима, гледамо на 50% просечног повећања у 2022.

Не може се веровати званичним владиним подацима о инфлацији и ЦПИ. Удвостручите све бројке које дају и бићете много ближе истини. Стопа инфлације коју користи Схадоwстатс.цом, израчуната је коришћењем метода које је некада применила америчка влада 1980-их пре него што су „прилагодили“ своје моделе да сакрију податке, и то подржава мој досадашњи став.

Амерички стручњаци за пољопривреду очекују да ће Кина попунити празнину и да ће Русија тамо преусмерити извоз, али је грешка правити ову претпоставку.

Нешто чудно се дешава у Кини

Кинеско сузбијање ковид инфекција достигло је нивое који су толико бизарни да морам да поставим питање: да ли су њихова закључавања заиста везана за ковид или крију нешто друго?

Стопу смртности од ковида у Кини је немогуће тачно израчунати јер никада нису објавили тачне податке који се могу потврдити. Међутим, скоро свуда у свету видимо средњу стопу смртности од инфекције од 0,27% за ковид; што значи, преко 99,7% људи у свету у просеку нема чега да се плаше у смислу умирања од вируса. Али у Кини, КПК се понаша као да има посла са црном кугом. Зашто?

Закључавања су довела до несташице хране широм земље јер су ланци снабдевања постали напети, а производња у многим случајевима остаје затворена. Међутим, прича о којој многи западњаци не чују много је чињеница да је кинески извоз у суштини замрзнут. Ово је веома важно па мислим да је потребно нагласити – преко 1 од 5 контејнерских бродова У СВЕТУ сада се налазе у кинеским лукама због блокада у вези са вирусом ковид. Ово је невероватно.

Зашто би Кина то урадила због вируса за који сви знамо да није опасан за огромну већину људи? Зашто уводити најгоре затварање у земљи до сада и изгладњивати свој народ када је већина западних влада сада одустала од свог ширења страха од пандемије и програма присилне вакцинације?

Предложио бих могућност да се Кина већ упушта у економски рат за који многи Американци и Европљани чак и не схватају да се дешава. Ово може бити бета тест за гашење извоза у САД и Европу, или је то постепено гашење које треба да постане трајно. Уско грло у трговини такође може бити претеча кинеске инвазије на Тајван.

Тајван је заправо више зависан и испреплетен са кинеском економијом него што многи људи знају. Кина је највећи купац тајванског извоза и тај извоз чини 10% тајванског БДП-а. Тајван има стотине хиљада радника и бизнисмена који редовно путују у Кину на посао, што је још један економски фактор који је сада оптерећен блокадом. Штавише, Тајван има више корпорација које управљају својим фабрикама у континенталној Кини, од којих би све могле бити затворене због блокаде услед ковид-а.

Све што кажем је, да Кина планирала инвазију на Тајван у блиској будућности, можда би размислила о коришћењу ковида као покрића за прво оштећење њихове економије и нарушавање њиховог извозног модела. Комунисти гледају на становништво као на корист која се може жртвовати ако је потребно(мада и западни либерали имају слична становишта), а Кина је савршено спремна да нанесе краткорочну патњу свом народу ако то значи дугорочну добит за партију. Осим тога, ако хоћу да се тајно упустим у економски рат са западом, има ли бољег начина него да блокирам 20% светских теретних бродова и пореметим ланце снабдевања у име заштите земље од „пандемије?“

Закључак? Немојте се ослањати на Кину да испуни потребе за извозом састојака ђубрива или било чега другог док се санкције Русији настављају.

Инфлација наспрам понуде наспрам контроле

Не говоре само глобалистичке организације о несташици хране; Извршни директор међународне прехрамбене корпорације Гоја је такође недавно упозорио да смо на ивици прехрамбене кризе. Као што сам приметио у прошлости, инфлација доводи до државне контроле цена, контрола цена доводи до недостатка подстицаја за производњу (профита), недостатак профита доводи до губитка производње, губитак производње доводи до несташице, а несташице доводе до рационализације владе (контрола над свим великим изворима хране).

Као што смо видели код скоро сваког ауторитарног режима у модерној историји, контрола над снабдевањем храном је кључна за контролу становништва. Као стратешку бригу надмашује је само контрола над енергијом (што ћемо такође видети ускоро када Европа санкционише руску нафту и гас и почне да троши залихе других извозника). Проблем са храном је најближи јер одмах можемо да видимо ефекте на наше новчанике и наше породице. Не постоји ништа горе за многе родитеље од могућности да им деца буду гладна.

Мејнстрим медији поново игноришу сваку потенцијалну економску претњу, конкретно поричу појам несташице хране као нешто због чега треба да се брине. Кажем, зашто слушати групу људи који увек греше у оваквим догађајима? Ако ништа друго, барем бих озбиљно схватио речи глобалиста када је у питању економски колапс; ипак имају највише користи од оваквих катастрофа, а имају и највећи утицај када је у питању изазивање кризе.

Припремљеност данас ништа не кошта сутра. Неприпремљеност данас кошта СВЕ сутра. Избор за свакога ко има мозак је једноставан – припремите се за крај приступачне и лако доступне хране пре истека ове године.