Несрећни Хрвати и Даринко Косор: Срби нису имали антифашистички покрет?

0

Па испада да смо ми фашисти, а ја се не сећам антифашистичког покрета у Србији, каже Даринко Косор

–Како могу Срби да буду антифашисти, кад уопште нису имали антифашистички покрет, пита се Даринко Косор, председник Хрватске ХСЛС и посланик у хрватском Сабору. Он је на тај начин прокоментарисао изјаву српске премијерке Ане Брнабић да полемику, изазвану ускраћивањем дозволе уласка српској војној делегацији у Хрватску, не види као сукоб Србије и Хрватске, већ антифашиста и фашиста, преноси „Б92“.

„Па испада да смо ми фашисти, а ја се не сећам антифашистичког покрета у Србији. Значи, нова историја, сада смо ми фашисти, а они који тај покрет уопште нису имали су антифашисти. Такву причу, што се нас тиче као демократске странке, ми више нећемо толерисати, а хоће ли ХДЗ то да трпи, то је њихова ствар, казао је Косор.

Косор је, такође, поново запретио напуштањем владајуће коалиције због Самосталне демократске српске странке и њеног председника Милорада Пуповца, после његове данашње изјаве да се неће извињавати због изјаве која је узнемирила хрватску политичку и ширу јавност о растућој мржњи према Сбима која може достићи размере мржње у некадашњој НДХ.

Косор је рекао да је разочаран Пуповчевим обраћањем, те да лидер СДС С „својом политиком и коментарима храни десничаре и све који изазивају етнички мотивисане инциденте те да Пуповац није порекао ни један свој ранији став“.

Он, наиме, сматра да Пуповац није јасно оповргао ранију изјаву да Хрватска личи на НДХ, а смета му и што на питања о српском председнику Александру Вучићу, Пуповац наводно није одговарао јасно.

„То ћутање Милорада Пуповца је велико разочарање, а поражавајуће је и да Пуповац практично ‘храни’ оне о којима говори. Ако је ХДЗ-у Пуповчево објашњење прихватљиво – супер, мени није“, рекао је Косор, који је једини заступник ХСЛС у хрватском парламенту и делује у оквиру Клуба посланика Хрватске демокришћанске странке и Хрватског демократског савеза Славоније и Барање, на чијем челу је осуђени ратни злочинац Бранимир Главаш.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!