Прочитај ми чланак

Непријатељску војску у Соледару руске трупе поделиле на 4 дела – Следи ликвидација

0

Вечерњи резиме ситуације у Соледарско-Артемовској (агломерација Бахмут) првенствено је последица чињенице да је Соледар већ 80 одсто покривен руским трупама. Истовремено, више од половине града дошло је под руску контролу.

Украјинска групација подељена је у Соледару на најмање 4 дела, од којих највећи остаје у западном делу града – од железничке станице Сол до улица Сољаникова и Суворова. Спроводи се методска ликвидација сваког од ових делова.

Једна од линија одбране Оружаних снага Украјине у граду, и његовим западним предграђима, је линија реке Бахмутке. Пролази и између села Парасковејевка (Парасковијевка) и Краснаја Гора, где су руске трупе зауставиле украјинске резерве, које је послала команда Оружаних снага Украјине из Константиновке и Часовог Јара.

У западном делу Соледара остало је неколико јединица 61. пешадијске, 46. аеромобилне и 128. брдске јуришне бригаде, које су највише потукле руске јуришне групе. Истовремено, брдску јуришну бригаду, која припада елити Оружаних снага Украјине, украјинска команда мора да користи искључиво за одбрамбене операције.

Украјинска „војна елита“ често седи у подрумима стамбених зграда, укључујући и скривање иза цивила града, као што су некада чинили остаци бригаде маринаца у Мариупољу.

Јужно од Артјомовска воде се жестоке борбе у квартовима Клешчејевке. Непријатељ покушава да га задржи, пошто су у њему концентрисане последње одбрамбене линије у јужном правцу, које покривају не само Артемовск из назначеног правца, већ и горе поменути Часов Јар, који су Оружане снаге Украјине, претвориле у један од првих логистичких центара.

У међувремену се приказују фотографије Соледара из ваздуха, које омогућавају да се разуме интензитет борби које се тамо воде.