Прочитај ми чланак

Немилосрдна машина политичке коректности: Мућке су следеће на „црној листи“?

0

У последњих неколико дана, можемо да видимо како све више филмова и ТВ серија које "нису у складу са временом" нестаје са стриминг сервиса.

Подугачка је листа серија које би се могле означити као „политички некоректне“, а британски медији нагађају како ће након уклањања епизоде култне хумористичне серије „Фаwлтy Тоwерс“, у којој комичар Џон Клиз Хитлера, следећа на мети бити још једна серија која је обележила британски хумор.

Чистка ће, тврде, засигурно стићи и „Мућке“, а на ревизију ће практично морати да иду све ТВ серије старе неколико деценија, у којима се користи вулгаран језик, а ликови и њихово понашање подржавају „проблематичне“ ставове.

Са стриминг сервиса су већ уклоњене и епизоде хумористичне серије „Литтле Бритаин“, а контроверзном се сматра и хумористична серија „Бенидорм“ која има 10 сезона, са посебном спорном сценом у којој се појављује тзв. блацкфаце (обојено лице).

Бројни људи из филмске индустрије бесни су због овог новог тренда који је ескалирао у вријеме протеста и иницијативе Блацк Ливес Маттер. Они тврде како је циљ овога насилно брисање британске културе, а не одржавање политичке коректности.