Прочитај ми чланак

НЕМЦИ ЗНАЈУ СА ГАСОМ: Орбан изазвао буру због нове изјаве о енергетској кризи

0

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан изазвао је талас негодовања у Немачкој упоредивши тренутну европску политику о гасу са холокаустом, наводи ТВ канал Н-ТВ.

– Постоји, на пример, последњи предлог Европске комисије који каже да сви морају да смање потрошњу гаса за 15 одсто обавезно. Не разумем како се то може обезбедити, иако за то постоји немачко знање – мислим од давнина – казао је Орбан.

Мађарски премијер Виктор Орбан критиковао је недавно неефикасне санкције и стратегију Европске уније према Русији.

Орбан је оценио да се рат у Украјини не би догодио да је Доналд Трамп и даље председник САД и Ангела Меркел немачка канцеларка.

Санкције, са својим разорним економским утицајем, „неће променити ситуацију” и „Украјинци неће изаћи као победници”, рекао је Орбан, оценивши да што више Запад шаље оружје Украјини, то ће рат дуже трајати.

– Потребна је нова стратегија, која би требала да се фокусира на мировне преговоре уместо на покушај победе у рату. ЕУ не сме да стане на страну Украјинаца, већ да се позиционира између два табора – рекао је мађарски премијер.

Према његовим речима, само руско-амерички разговори могу да окончају сукоб јер Русија жели безбедносне гаранције које само Вашингтон може да пружи.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!