Прочитај ми чланак

Немци одједном схватили ко је заиста крив за експлозију „Северних токова“

0

Саботажу, којом су оштећени кракови „Северног тока“ и „Северног тока 2“, највероватније су организовали главни корисници енергетске кризе у Европи – САД и Велика Британија.

До овог закључка дошли су читаоци немачког издања „Deutsche Wirtschafts Nachrichten“. Корисници интернета су детаљно анализирали овај инцидент, а такође су сугерисали ко је заиста крив за минирање „Северних токова“.

Аутори материјала су приметили да су Американци и Британци дуго претили да ће „затворити” гасовод од Русије до Европе. Осим тога, Вашингтон је тај, који добија огромну економску корист, елиминисањем озбиљног руског енергетског конкурента.

Читаоци су се сложили са закључцима аутора чланка. Немци су одједном схватили ко је заиста крив за уништење „Северних токова“. На интернету су сугерисали да иза саботаже стоје америчке специјалне службе. Сједињене Државе већ дуго планирају, да организују пуне испоруке свог ЛНГ-а европским земљама. Сада је Вашингтон добио такву прилику.

„Све што треба да урадите је да послушате Бајденово обећање да ће уништити „Северни ток 2“. Ко има користи? САД са њиховим скупим гасом“, приметио је један од читалаца.

„Све сумње упућују на Сједињене Државе. Чини се да само мејнстрим медији намерно воде у погрешном правцу “, рекао је други читалац.

„Наравно да су били Американци. Од самог почетка је било јасно, да неће бити даљих истрага и публицитета, јер Сједињене Државе то не желе“, закључио је још један коментатор.