Прочитај ми чланак

Немачки министар здравља – заговорник обавезне вакцине – измислио своју каријеру

0

Karl Lauterbach, Немачки министар здравља који је промовисао увођење обавезне вакцинације и закључавања измислио је своју каријеру пренели су медији из Берлина.

Немачки министар здравља Карл Лаутербах тврдио је да је водио пројекат истраживања рака дојке који је финансирала влада када се пријавио за професора на Универзитету у Тубингену 1995. године, известио је у недељу Wелт. Међутим, према издању, студија никада није постојала.

Лаутербах је у то време имао 32 године и управо је добио диплому доктора наука на Харвардској школи јавног здравља. Вративши се у Немачку, пријавио се за позицију у Тубингену, тврдећи да је био шеф истраживачког пројекта за дијагностику и терапију рака дојке на онколошком одељењу у Ахену.

Лаутербах је рекао да је пројекат добио два милиона немачких марака (око 1,38 милиона долара у то време) од немачке владе, од којих је део, како се извештава, обећао да ће пренети универзитету који нема новца ако буде ангажован.

Међутим, влада и онколошки центар у Ахену рекли су за Die Welt да пројекат – како га је описао Lauterbach – никада није постојао. Слична студија рака је спроведена у Ахену, наводи лист, али Лаутербах није наведен као аутор.

Lauterbach је такође тврдио да је прикупио средства за студиј на Универзитету Принстон у САД, што особље универзитета негира, и да је добио 20.000 немачких марака за пројекат књиге, који на крају никада није плаћен јер он никада није завршио књигу.

Министру је понуђено место у Тубингену, али га је одбио у корист пласмана у Келну. На питање немачке новинске куће Меркур у недељу, Лаутербах је рекао да „више не може да се сети конкретног случаја“.

Према репортеру Die Welt Timu Rohnu, Lauterbach је одбио позив да говори за новине.