Прочитај ми чланак

Немачки ГЕНЕРАЛ: МОРАМО се припремити за РАТ

0

Највише војно лице Немачке алармирало је јавност!

У садашњем стању, Бундесвер није у позицији да брани сопствену државу или своје савезнике из НАТО-а, упозорава генерал Бундесвера Карстен Бреуер (59).

„Сада видимо Бундесвер који још није адекватно позициониран за ово“, рекао је Бреуер за „Frankfurter algemajne zontagscajtung“. Војске пате од „структура које чине брзе и циљане одлуке готово немогућим“.

Годинама се Бундесвер фокусирао на међународно управљање кризама („Балкан, Авганистан или Мали“), рекао је Бреуер: „Ово узима свој данак сада када су савез и национална одбрана поново у фокусу.

С обзиром на масовно пренаоружавање руске војске под Владимиром Путином, не само Бундесвер, већ и друштво у целини морају радити на томе да поново постану спремни за рат, упозорава Бреуер: „Морамо се навикнути на идеју да ћемо можда морати да једног дана водити одбрамбени рат „Немамо више избора да ли желимо да учествујемо у операцији на даљину.“

Не само официри и војници, већ „друштво у целини мора да препозна потребу за још доследнијим одвраћањем“, рекао је генерал који је на функцији од средине марта.

Да би остале одбрамбене, снаге се такође морају припремити за „технолошке скокове“, наставио је Бреуер, на пример у коришћењу беспилотних летелица: „Видимо да континуирано расте важност дронова у свим областима, од извиђања до ефикасности. Од Украјине учимо да је њена одбрана изузетно важна, а самим тим и ваздушна супериорност на овом нивоу.

У контексту могућег другог председавања Доналда Трампа и његовог критичког става према НАТО-у, Бреуер је рекао: „Време када смо ми у Европи могли да кажемо да ћемо седети и пустити Американце да раде своје је прошло. Ми Европљани морамо да будемо јасни о томе како се залажемо једни за друге као група.”

Према речима генералног инспектора, он би желео да види „више свести да идеалан свет у који би неки људи можда желели да верују више не постоји. Желим хармонију за Немачку, али и оштро око за оно што би могло да је уништи.