Прочитај ми чланак

Немачка: ЗЕЛЕНИ хоће да забране 1/3 радних места за НЕМЦЕ да би их дали МИГРАНТИМА

0

Упркос чињеници да је то очигледно неуставно.

У име промовисања „разноликости“, владајући Зелени у немачком граду Хановеру планирају да забрани трећини домаћих грађана да се пријављују за владине послове како би их могли дати мигрантима.

Зелени градоначелник чини разлику! – написао је Филиз Полат, рођен у Турској, генерални директор посланичке групе Зелених.

Полат је мислио на градоначелника Хановера Белита Онаја, који је дошао на власт у новембру 2019, а такође је турског порекла.

До краја 2026. трећину свих новооглашених радних места у граду требало би да попуне кандидати са миграционим пореклом – написао је Полат.

У настојању да се знатно повећа број миграната страног порекла на позицијама локалних власти, нацрт резолуције који је донео градски одбор за интеграцију обезбедиће да „циљна цифра за све новозапослене буде 30 одсто“.

Као део програма за успостављање статуса Хановера као „миграционог града“, влада ће такође покренути ПР кампању како би „мотивисала младе људе из мигрантских породица да искористе широк спектар могућности за обуку и студирање у главном граду државе“.

„Кампања ће обухватити „Дан различитости“ у локалним школама, уз даљи развој „антирасистичког подучавања“ у органима власти и јавним телима. Биће додељена и награда за „компаније мигранте“ у локалном подручју“.

Критичари овог предлога тврде да је потпуно неуставан и да крши законе против дискриминације.

Александар Граф Ламбсдорф, члан ФДП-а у Бундестагу, рекао је да је план „очигледно неуставан, ако добро разумем наш Основни закон”.

Шта се дешава са друге две трећине? – упитао је Ламбсдорф у твиту.

Да ли су резервисани за органске Немце?

Ламбсдорф је истакао да је резервисање било каквих послова искључиво на основу нечије етничке припадности или мигрантског порекла, било да су Немци или странци, неуставно.

Као што смо раније истакли, Зелена странка у Немачкој је у јулу покренула ПР кампању славећи своју визију будућности земље.

Од свих промо постера направљених за кампању, ни на једном није било белаца.

Зелени у Немачкој никако нису неки опскурни ентитет, они су главна сила у немачкој политици.

Тренутно држи 118 од 736 места у Бундестагу након што је освојио 14,8 одсто гласова на савезним изборима 2021. и сада има трећу највећу од шест посланичких група.

Иначе 300 делегата Зелене странке у толикој мери мрзе своју земљу, тражили су да се реч „Немачка“ уклони из њиховог сопственог манифеста.

Нова немачка комесарка за „против дискриминације“ недавно је била под лупом јер је раније користила погрдни језик када је етничке Немце називала „кромпирима“.

У међувремену, различитост је и даље толика да подаци које је објавила немачка влада показују да су странци који нису немачки држављани одговорни за преко 39 одсто укупних убистава и 56,25 одсто осуђених за убиство из нехата, упркос томе што представљају само 12 одсто становништва.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!