Прочитај ми чланак

Немачка: Државни службеници да раде од куће ради уштеде енергије

0

Немачка разматра да државним службеницима ове зиме уведе рад од куће, због погоршања енергетске кризе, јавили су локални медији, а преноси Анадолу Агенцy (АА).

Како преноси Бизнис инсајдер, на недавном састанку федералног министарства енергетике, један од предлога био је обавезан рад од куће за државне службенике ове зиме, док је већина министарства наводно изнела примедбе на те планове.

Једна од главних примедби била је да државна служба не поседује довољно лаптопа и мобилних телефона за рад свих запослених.

На састанку је такође било речи о ограничавању температуре на максималних 19 степени, пренео је портал.

Уколико би некоме било превише хладно, било би му дозвољено да ради од куће.

Планови о мерама уштеде енергије у јавним зградама, спроводе се на предлог министра економије и енергетике Роберта Хабека.

Немачка влада жели да уштеди нешто мање од 20 терават-сати (ТWх) гаса годишње снижавањем собне температуре како би смањила немачку потрошњу гаса за око два одсто, наводи се у чланку.

Немачка се, заједно са многим европским земљама, суочава са несташицом енергената, након што је Русија значајно смањила испоруке природног гаса Европи као одговор на санкције уведене Москви због рата са Украјином.

Руска енергетска компанија Гаспром објавила је недавно да су испоруке природног гаса из гасовода Северни ток 1 у Европу обустављене на неодређено време.

Руски званичници тврде да санкције Запада ометају радове на одржавању турбина. Немачки политичари су, међутим, оптужили Москву да користи гас као оружје за вршење притиска на Берлин.

Како би се припремила за зиму, коалициона влада немачког канцелара Олафа Шолца увела је пакет мера за смањење потрошње енергије за 20 одсто, те је прописала да складишта гаса до 1. новембра буду попуњена 95 одсто.