Прочитај ми чланак

Немачка: Држава избацила пензионерку из стана да би уселила МИГРАНТЕ

0

77-годишњој држављанки Немачке је на њен рођендан речено да ће бити исељена крајем месеца и пресељена у групни дом

Старија грађанка из Вирцбурга је деложирана из стана у којем је живела 23 године како би држава сместила најновији прилив тражилаца азила у немачком граду.

Представници града посетили су дом Кристине Тиле прошлог месеца на њен 77. рођендан да би је обавестили да ће морати да напусти имање до краја новембра.

„Рекли су ми да је стан превелик за мене саму и да им је потребан мој стан за избегличку породицу“, рекла је пензионерка локалним медијима, а цитирао вест Јунге Фрајхајт .

Наводно јој је речено да ће бити пресељена у други мањи стан на другом месту, иако њен тренутни смештај има само 44 квадратна метра. Ова 77-годишња држављанка Немачке тврдила је да јој је службеник савета саветовао да “прода или баци половину свог намештаја” како би направила места.

Од 16. новембра, само две недеље пре него што је требало да буде деложирана, Кристина још увек није била обавештена о својој новој адреси, али јој је речено да ће бити измештена у „заједнички стан за старије особе“.

Стан који тренутно користи пензионерка је део шеме приступачног становања за оне који су у опасности од бескућништва и обично је временски ограничен док они који тамо живе траже алтернативни смештај. Међутим, Кристина се мучила да нађе друго место за живот због недостатка станова у граду и њене скромне пензије од 600 евра месечно.

„Можда сам се превише навикла на то, можда сам била превише наивна“, објаснила је, откривајући да је пре много година запала у тешка времена и да јој је потребан дом. Поднела је захтев за продужење боравка на имању након сваких шест месеци од тада, што је увек било одобрено.

Извештаји о деложацији немачких држављана из својих домова ради смештаја придошлица били су распрострањени широм Немачке ове године, укључујући Берлин где је 110 старијих у старачким домовима пребачено од стране хришћанске организације како би направили места за избеглице.

Слично у Лораху, градска општинска стамбена заједница иселила је десетине дуготрајних становника приступачних станова, од којих су многи старији грађани, да би сместили мигранте.