• Почетна
  • СВЕТ
  • НЕМАЧКА АНКЕТА: Чак 93 одсто Крима заиста жели да буде Русија
Прочитај ми чланак

НЕМАЧКА АНКЕТА: Чак 93 одсто Крима заиста жели да буде Русија

0

Krim

СТРУЧЊАЦИ највеће немачке маркетиншке компаније GfK спровели су анкету међу становницима Крима, наручену од стране кијевских власти, с циљем да сазнају да ли они заиста желе да живе у Русији.

Резултати су били толико ошамућујући за наручиоце, да се труде да их не објављују.

Анкета је, наиме, показала да 82 одсто становника Крима потпуно подржава уједињење полуострва са Русијом. При том, 11 одсто испитаника више подржава него што не подржава уједињење, а само четири одсто је против.

При том, половина становника полуострва тврди да се њихово материјално стање у последњих годину дана побољшало (од тога 21 одсто тврди – значајно), код 35 одсто испитаника се није променило, а код 13 одсто се погоршало.

Осим тога, 80 одсто Кримљана не верује наводима украјинских медија (од тога 45 одсто – тотално), а верује им само пет одсто становника полуострва.

Украјинска јавност је пре годину дана засипана сасвим другачијим тврдљама и прогнозама:

· Крим не жели у Русију;

·Крим ће умрети од глади;

· Крим ће зажалити и тражиће да се врати назад већ кроз годину дана.

Занимљиво је да се резултати анкете готово потпуно поклапају са резултатима прошлогодишњег референдума о уједињењу са Русијом.

Тада је за присаједињење гласало 96,6 одсто становника Крима.

 

Fakti

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!