Прочитај ми чланак

Навијачи у Катару пиво златом плаћају- то је ништа према казни ако их ухвате да…

0

Пиво је једно од главних тема међу навијачима у Катару.

Спарушена грчка салата за 10 евра или скоро 100 евра за пет пива, два минијатурна бургера и кромпириће не звучи као најбољи однос цене и квалитета, на шта су се пожалили навијачи на Светском првенству у Катару.

Муке због алкохола и скупа храна ових су дана честа тема међу навијачима.

Од почетка је било јасно да ће ово првенство бити другачије од досадашњих, али постојала је нада да ће се моћи мало слободније уживати у пиву. Међутим, на стадиону је допуштено само безалкохолно пиво, а уношење свог (алкохолног) пића је забрањено.

Пиво се може попити само у фан-зонама или лиценцираним хотелским баровима или клубовима који смеју да продају алкохол странцима. Најављене цене биле су 10-20 евра, а медији пишу да флашу пива плаћају до 30 евра. Мало увозно безалкохолно пиво у ресторану или бару је 13 евра, преноси Пун куфер.

А све то боље је него да вас ухвате да циркате у јавности – у Катару су казне за испијање алкохола на недозвољеним местима или пијано понашање у јавности до шест месеци затвора и/или казна од око 800 евра, а увоз, извоз или производња алкохолних пића може се казнити с три године затвора и преко 2500 евра, пише dohaguides.com.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!