Прочитај ми чланак

Научници ПЕНТАГОНА осмислили ЧИП који детектује КОРОНУ и ФИЛТЕР који је филтрира

0

Амерички војни научници осмислили су микрочип који детектује корону и филтер који је филтрира из крви.

Научници који раде у тајној јединици Пентагона установљеној на врхунцу Хладног рата, сада су створили микричим који се убацује под кожу и који, наводно, детектује ковид , као и револуционарни филтер који, како преносе медији, може да уклони вирус из крви када се прикачи на машину за дијализу.

Тим Агенције за напредне одбрамбене истраживачке пројекте (ДАРПА) годинама је радио на спрећавању и заустављању пандемија, измишљајући решења и направе које више делују као научна фантастика а мање као наука, пише Дејли мејл.

Чланови тима су у америчкој емисији 60 минута рекли да су сада дизајнирали микрочип који детектује ковид инфекцију пре него што се симптоми појаве.

Како идеја микрочиповања људи не улива велико поверење, пензионисани пуковник Мет Хепбурн, из ДАРПА тима рекао је да Пентагон нема намеру да прати сваки корак који људи направе, али друго објашњење није пружио.


Хепбурн, који је иначе стручњак за инфективне болести, показао је у емисији гел налик ткиву који је дизајниран тако да константно тестира крв.

„Убризгате га испод коже и он ће вам рећи да ли се у вашем телу одвија нека хемијска реакција а то је сигнал да ћете сутра осетити симптоме“, објасио је он.

Хепбурн је рекао да су чланови тима били инспирисани напорима да се обузда ширење вируса на разарачу Теодор Рузвелт где је 1271 члан посаде био тестиран позитивно на корону.

„Ово је као контролна лампица. Морнари добију сигнал, онда изваде крв и тестирају се на лицу места. Информацију можемо да добијемо за три до пет минута. На тај начин, дијагностиком и третирањем, заустављате ширење инфекције“, рекао је он.

Америчка војска ће вероватно бити изузетно скептична према новом изуму, ако се узме у обзир извештај Њујорк тајмса који је показао да је трећина војника одбила да се вакцинише из страха да ће бити чиповани.

Хепбурнов тим је осмислио и филтер који се качи на машину за дијализу и уклања вирус из крви.

Експериментални четвородневни третман је добио „пацијент 16“, супруга војника која је била на интензивној нези у септичком шоку.

„Покренете га, он извуче вирус и врати назад крв“, рекао је Хепбурн.

У року од неколико дана пацијент 16 се потпуно опоравила.

Америчка агенција за лекове ФДА одобрила је употребу филтера и тренутно се примењује у лечењу готово 300 критично болесних пацијената.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!