Прочитај ми чланак

Научници о страшним последицама рата између Запада и Русије

0

Научници са Института за будућност живота, рекли су да би нуклеарни рат између Русије и САД могао да доведе до гладовања више од пет милијарди људи. О томе сведочи снимак објављен на „Youtube“ каналу организације.

„Недавне научне студије показују, да би више од пет милијарди људи могло да умре од глади, укључујући око 99 одсто становништва Америке, Европе, Русије и Кине“, наводи се у материјалу.

Према научницима, лансирање нуклеарних бојевих глава са једне стране ће изазвати готово тренутну одмазду друге стране. Први напади ће изазвати електромагнетне импулсе који ће онеспособити електронику и електричне мреже. Стране у сукобу ће покренути накнадне ударе на војне и нуклеарне објекте.

Напади на густо насељене градове ће резултирати испаравањем људи и зграда у најближем радијусу. Према стручњацима, након таквог избијања температуре која досеже температуру језгра Сунца, уследиће избацивање радиоактивног облака.

Последице свих нуклеарних напада проузроковаће настанак дуге нуклеарне зиме, у којој ће просечна температура широм Земље пасти за 15-30 степени Целзијуса, кажу аналитичари.

Стручњаци су у закључку истакли, да не могу тачно да кажу колико ће људи преживети катастрофу, међутим, према њиховим речима, што више људи сазна о страшним последицама нуклеарног сукоба, већа је вероватноћа да ће га избећи.