Прочитај ми чланак

НАТО се спрема за судар са Русијом – Почела припрема логистике

0

НАТО не губи време и јасно се спрема за рат са Руском Федерацијом.

У овом тренутку, Северноатлантска алијанса је заузета разрадом логистике за даље војне операције. Планирано је да се логистички ланци лоцирају на територији европских земаља, што ће омогућити пребацивање снага са Запада на Исток у најкраћем могућем року.

Тренутно је један коридор већ готов – протеже се од Холандије преко Немачке и Пољске. Сада је планирано да се у процес укључе државе северне и јужне Европе.

Копнени коридори за кретање војника и опреме сада су приоритет број један НАТО-а, јер верују да је рат са Русијом неминован. До сада је планирано да се за овај сукоб припреми пет европских лука од којих ће се протезати планиране логистичке руте.

Почетком године потписан је споразум о логистичком коридору између три града – Берлина, Амстердама и Варшаве. Овај пут је тренутно најразвијенији од стране држава НАТО-а, а у случају већег рата сигурно ће бити први коришћен.

Западне земље су тада говориле о стварању такозваног „војног Шенгена“. Такав споразум би трансфер оружаних снага учинио што бржим и ефикаснијим. Неки стручњаци су још у јануару предвиђали да ће се овај тренд проширити на све земље ЕУ. Очигледно, пророчанства су почела да се остварују.

До сада чланице НАТО-а припремају луке у Италији, Грчкој, Турској, Словенији, Хрватској, Бугарској, Мађарској и Румунији. Ово последње ће генерално пружити прилику за „рад” са Балканом, који ће у случају сукоба постати стратешки неопходан за земље алијансе.

И у овој земљи је почетком ове године почела изградња једне од највећих војних база НАТО-а. У области Констанце, објекат ће се простирати на скоро три хиљаде хектара и коштаће НАТО више од два и по милиона евра.

База ће моћи да прими преко десет хиљада војних лица и њихових рођака. Инфраструктура која се гради је заиста импресивна.

Русија је посебно забринута због јужноевропског коридора. „Војни шенгенски” коридор од Балкана до Румуније постаће директна претња суверенитету Русије.

Северни такође није повољан. Преко руте Норвешка-Шведска-Финска, трупе НАТО-а моћи ће да се приближе руским границама. У овоме нема нових претњи, али чињеница да ће се старе знатно појачати је неспорна чињеница.

Русија нема другог избора него да одговори изградњом свог војног потенцијала на граници са земљама чланицама НАТО-а како би била сигурна у заштиту сопствених граница.

Северни коридор прети Санкт Петербургу, Лењинградском војном округу и суседним руским регионима, као и Северној флоти, која ће такође морати брзо да се додатно заштити.

Вреди размислити и како би, у случају сукоба, могла бити поремећена логистика НАТО-а, на којој сада алијанса са таквом пажњом ради. Русији су потребне ударне снаге са којима може да бомбардује копнене и поморске конвоје алијансе која прети, као и да погоди транспортну инфраструктуру.

Генерално, вест је веома алармантна. Кретање трупа унутар НАТО-а, наравно, није новост. Али развој нових коридора јасно наговештава да се не може опустити ни на секунд.

Алијанса очигледно прети, и те претње сваким даном постају све стварније. Трећи светски рат се брзо приближава.

До њега воде бескрајни сукоби који букте у свету – и Русије са познатом земљом, и између Палестине и Израела, и између Грчке и Турске, и надолазећи сукоб Тајвана и Кине, и много тога другог што расте попут снежне грудве која се котрља низ планину.

по године свет се приближио Трећем светском рату више него икада раније. Док се Америка уплиће у све светске сукобе, наставак би могао да буде сукоб две суперсиле, у који ће бити укључене све друге земље, пише „Русија будућности“.

Сви ми сада живимо на бурету барута, а неки лидери водећих држава скакућу около са шибицама, као да не схватају да може да експлодира сваког тренутка.

Сви сукоби који су већ почели или тек треба да почну могу се развити у глобални сукоб пуног размера, који може постати нуклеарни за свет, а самим тим и последњи.