Прочитај ми чланак

NATIONAL INTEREST Због помоћи Украјини Запад се суочава сa сопственом исцрпљеношћу

0

Само Немачка ће наредних година на Украјини изгубити 260 милијарди долара

Западне земље које подржавају Украјину могу се суочити са властитом исцрпљеношћу – оценио је амерички лист The National Interest.

Аутор теста – аналитичар Џералд Хајман – додатно је указао:

„Што сукоб дуже траје, све више Европљана и њихових политичара ће почети да сумња у такве инвестиције. Савезници Украјине иду у рецесију и већ пате од високе стопе инфлације“.

Навео је и да ситуацију погоршавају „климатске промене, врућине и пожари, суша, социјални захтеви грађана, кризе у другим деловима света, посебно у Африци“.

У таквој ситуацији, стални захтеви Кијева за повећањем испорука оружја и финансијским `инјекцијама` губе сваки херојски ореол, написао је Хајман и наставио:

„Упорност [украјинског председника] Зеленског ће вероватно изгледати све бескрајније, самозадовољније, похлепније и незаситије. А Украјина уопште није једини проблем Запада, чак ни најважнији“.

Британска новинаска агенција Reuters објавила је да ће само Немачка наредних година на Украјини изгубити 260 милиарди долара.

И The New York Times је објавио да могућности САД и западних земаља нису неограничене и да је мало вероватно да ће моћи да Украјини још дуго пружају војну подршку.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!