• Почетна
  • СВЕТ
  • Нанишанио САД: Ким померио ракету на источну обалу!
Прочитај ми чланак

Нанишанио САД: Ким померио ракету на источну обалу!

0

(Танјуг)

Пентагон је саопштио да ће послати пресретач ракета ТХААД у циљу заштите Гуама, америчке територије око 3.380 километара југоисточно од Северне Кореје, где се налази око 6.000 припадника војске САД

severna-koreja-
Северна Кореја је померила ракету средњег домета на своју источну обалу, након што је запретила могућим нуклеарним нападом, саопштила је Јужна Кореја.

Јужнокорејски министар одбране Кин Кван-Јин изјавио је да би ракета могла да досегне „значајну даљину“, али не америчко копно.

Ким је посланицима рекао да би сврха ове ракете могло да буде пробно тестирање или војне вежбе, пренео је АФП.

Северна Кореја, подстакнута новим санкцијама Уједињених нација и војним вежбама Јужне Кореје и САД, упутила је низ претњи о могућем нуклеарном рату протеклих седмица.

Рано јутрос, севернокорејска војска је саопштила да је добила коначно одобрење за војну акцију против САД у којој ће вероватно бити употребљено нуклеарно оружје.

„Тренутак експлозије се брзо приближава“, саопштио је генералштаб севернокорејске војске, као одговор на, како је наведено, провокативну употребу нуклеарно опремљених стелт бомбардера Б-52 и Б2, које су САД користиле у војној вежби са Јужном Корејом.

Пентагон је саопштио да ће послати пресретач ракета ТХААД у циљу заштите Гуама, америчке територије око 3.380 километара југоисточно од Северне Кореје, где се налази око 6.000 припадника војске САД.