Прочитај ми чланак

На Светски економски форум у Давосу поред глобалиста и “елите” долазе и ШАМАНИ

0

Пословни и политички лидери у преводу “елитисти, глобалисти, технократе и по који Вучић” који се састају на овомесечном скупу Светског економског форума у Давосу истражиће могућности за лични и пословни раст у вези са психоделичним лековима, објавио је Блумберг. Како даље преноси елитистички магазин ово је знак све већег интересовања за још увек илегалне супстанце међу архитектама ‘Великог ресета’.

Када светски лидери и њихове колеге из пословног и непрофитног сектора стигну у Давос, Швајцарска, следећег викенда, дневни ред је типичан за годишње састанке Светског економског форума. Посетиоци ће разговарати о заједничком интересу за елиминацију фосилних горива , преобликовање светске економије и еродирање граница између нација.- пише даље Boomberg.

Међутим, такође ће добити прилику да сврате у ‘Кућу психоделика’ дуж шеталишта у Давосу и “распитају се како би могли користити психоделике”, каже Марик Хазан, директор Tabula Rasa Ventures, startup инкубатора за психоделике те компаније, рекао је Boomberg .

‘Кућа психоделика’ ће бити домаћин дебата и дискусија о етичкој употреби психоделичних дрога, њиховим потенцијалним здравственим предностима и могућностима за профит. Сходно томе, Maya Health, платформа за податке, и Irwin Naturals, компанија за витамине и суплементе, спонзоришу догађај.

Као вежба за стицање профита, догађај није на званичном дневном реду СЕФ-а. Међутим, једна самозвана “шаманка” која планира да присуствује рекла је за Boomberg да сматра да је “важно едуковати политичаре о томе шта заправо лечи” и да се нада да ће тим догађајем још више увући психоделичне дроге у mainstream.

Ипак, политички лидери неће добити прилику да попуше DMT или да ждеру печурке лударе. Упркос томе што нуди ” импресивна искуства” попут медитације, рада на дисању и екстатичног плеса, портапрол матичне компаније Табула Раса рекла је за Boomberg да “неће бити апсолутно никаквих дрога на лицу места”.

Психоделични лекови су индустрија у настајању, али проблематична. Док су студије за студијом наговештавале њихов потенцијал за лечење депресије , ПТСП -а и других поремећаја расположења , већина ових лекова и даље је илегална у целом свету. Пошто је закон блокирао пословање, Advisorshares Psychedelics ETF – фонд са Wall Street-a подржан од инвестиционог џинова који воде глобализацију BlackRock Capital-а који улаже у фармацеутске компаније које истражују ове лекове – изгубио је више од половине своје вредности ове године.

Светски економски форум постао је популарно име током хистерије коронавируса, јер је настојао да окупи светске “лидере” како би координирали свој одговор на ковид-19. Такође је изазвао контроверзе због неких од својих политичких предлога – које је изнео председавајући Клаус Шваб у својој књизи ‘ковид-19: Велико ресет’, који укључују дигитализацију глобалног монетарног система, “хитну” транзицију од традиционалних извора енергије, прелазак на економију трајног изнајмљивања и увођење дигиталног ИД -а широм света – у преводу једна Светска влада.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!