На грчко-турској граници и вечерас напето – испаљује се сузавац, чују се пуцњи

0

На грчко-турској граници и данас је било напето, а репортер Н1 који је у месту Кастањес каже да се и вечерас чују пуцњи и да се испаљује сузавац. У овим сукобима нема миграната, већ се ради, како каже, о провокацијама турских полицајаца усмереним према грчким колегама.

Они су данас око 16.30 испалили сузавце ка грчкој полицији, хеликоптер је тада надлетао то место, а прошло је и неколико ватрогасних камиона како би локализовали могући пожар.

© Sputnik / Бурку Окутан

Наизменично се и вечерас чују пуцњи, а репортер Н1 незванично сазнаје да се употребљавају ћорци.

„У овом тренутку се у овом пограничном појасу налази тампон зона, настала након што је турска полиција затворила мост којим су избеглице долазиле у овај део“, каже репортер Н1.

Он наводи да се у једном импровизованом кампу јужно од Кастањеса налази од пар стотина до хиљаду избеглица.

Грчке власти употребиле су раније данас сузавац да потисну мигранте који су покушали да се пробију преко грчко-турске границе, док су турске власти испаљивале сузавац на грчку страну границе.

Грчка враћа све мигранте, и нико ко се после 1. марта затекао у Грчкој, неће моћи да поднесе захтев за азил, већ ће бити враћен у своје матичне државе.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!