Прочитај ми чланак

На Доњецком правцу, Украјини лоше иде – Хиљаде погинулих

0

У последње две-три недеље, украјинска војска је игубила на хиљаде војника, изјавио је Јан Гагин, саветник шефа ДНР за РИА Новости.

„Од тренутка када смо почели активне операције с наше стране, већ две-три недеље уназад, непријатељ је претрпео знатан губитак особља – тај број се мери хиљадама. А што се тиче губитака у техници, они се сада броје у стотинама. То је прилично значајно“, рекао је.

Према саговорнику, Војсци Украјине почињу нестајати залихе страног наоружања.

„И без нове помоћи, Украјина, наравно, неће моћи опстати у сваком случају. Ми то разумемо, и они то разумеју, зато се у Кијеву поново брину о привлачењу пажње, о повратку наклоности од стране Бајдена и других лидера НАТО држава, како би поново наставили добијати оружје и новац за рат“, закључио је Гагин.

Прошле недеље је саветник шефа ДНР изјавио да руске трупе успешно напредују на правцима Артјомовск и Доњецк уз активну подршку артиљерије и авијације.

Према информацијама Министарства одбране у последњих 24 сата, војска Украјине је на Доњецком правцу изгубила више од 550 војника, тенк, два оклопна возила, четири аутомобила и хаубицу „Мста-Б“.