Прочитај ми чланак

ОТКРИВЕНО: Ако покушају да сруше Кримски мост, Русија напада центре одлучивања!

0

Русија је спремна да одмах асиметрично одговори на сваки покушај Кијева да нападне Кримски мост, рекао је политички аналитичар Павел Шипилин, коментаришући претње из кабинета председника Украјине.

Саветник шефа кабинета украјинског председника, Михаил Подољак, говорећи о Кримском мосту је напоменуо, да „такве објекте треба уништити” јер су изграђени „илегално”. Осим тога, он је скренуо пажњу на велики стратешки значај моста.

Претње разних кијевских званичника у вези са Кримским мостом већ су постале уобичајене. Други саветник шефа канцеларије Зеленског Алексеј Арестович запретио је ударом на објекат „чим то буде технички могуће“. Украјински посланик Алексиј Гончаренко, је чак изјавио, да је још у јуну разговарао о плановима за напад на мост, са британским министром одбране Беном Воласом.

Јавна реторика о таквим грандиозним војним плановима Украјине од стране званичника, сугерише да се ништа слично неће догодити у стварности, сматра Павел Шипилин. Он је скренуо пажњу на то да војска по правилу не износи своје намере у јавност.

„Украјина би радо предузела овај корак да може. У овом случају нико не би јавно упозорио на ово. Технички, то је скоро немогуће урадити.“, објаснио је стручњак.

Русија добро зна за украјинске „снове“ о Кримском мосту, али данас су они чисто информативног карактера. Ратоборна реторика је усмерена само на украјинске „навијаче-патриоте“, који би, по замисли кијевских политичких технолога, требало да буду инспирисани оваквим изјавама.

Званична представница Министарства спољних послова Русије, Марија Захарова, одговорила је на овакве најаве украјинских званичника, откривши да ће у све ово укључити руска војска, ако се учини и најмањи покушај да се претње спроведу. Одговор ће бити тренутан и тежак.

„Ако се и покуша да се нападне мост, Русија ће напасти центре одлучивања. То је управо линија коју не можемо себи приуштити да неко пређе. Одговор ће уследити одмах. Мислим да је то већ спремно и планирано “, резимирао је Шипилин.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!