МОСКВА: Неодговорни потези Америке повећали ризике од нуклеарног конфликта

0

Неодговорни потези администрације САД повећали су ризике од нуклеарног конфликта, изјавио је Сергеј Рјабков, заменик министра иностраних послова Русије.

Он је, међутим, рекао да то не значи да се свет тренутно налази на ивици нуклеарног рата.

„Говорим о ризицима, који су далеко већи него што је то био случај раније. Разлог је неодговорно понашање администрације која не само да у својим доктринама допушта коришћење нуклеарног оружја, већ и у пракси“, истакао је.

Рјабков је нагласио и да „те игре са могућношћу коришћења нуклеарног оружја током конфликта стварају све већу узбуну и претњу“.

„Принуђени смо да на то одреагујемо“, упозорио је руски дипломата и додао да је Москва спремна да реципрочно одговори у случају да САД и НАТО распореде нове ракете малог и средњег домета.

„Потребно је да САД и друге земље НАТО званично објаве о увођењу једностраног мораторијума на размештање нових ракета средњег и кратког домета, које Американци убрзано развијају након иступања из Споразума о ликвидацији тих ракета“, закључио је Рјабков.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!