Прочитај ми чланак

МОСКВА – АРМИЈА 2021: У наредних недељу дана најбољa оружјa света на једноме месту

0

Ради представљање најновијег наоружања и војне опреме, инжењерских и дизајнерских идеја, од 22 до 28. августа, Руска Федерација ће традиционално да организује и одржи седми Међународни војно-технички форум, под називом, „АРМИЈА - 2021".

Од 2015. године форум је једна од водећих светских изложби наоружања, војне и посебне опреме и сматра се ауторитативном платформом за дискусије о развоју и јачању међународне војне и војно-техничке сарадње. Ова смотра годишње окупља не само стручњаке за оружје, већ и све оне који су заинтересовани за развој високе технологије у међународној одбрамбеној индустрији. Сврха форума је промовисање развоја војно-техничке сарадње између земаља учесница, у широком спектру питања, од борбе против тероризма до војног образовања и диверзификације војно-индустријског комплекса.

Главне одлике форума „Армија“ су изузетна прикажљивост и разроврсност изложбе. Гости имају прилику да својим очима виде комбинацију статичких и динамичких приказа (више од 300 јединица) водећих корпорација и компанија, како руских тако и иностраних, који послују у сектору одбрано-индустријског комплекса напредног наоружања, савремене војне специјалне опреме, као и да, ако желе, дају своју оцену свега приказаног. Присутни имају прилику и да пажљиво испитају узорке најновијег наоружања, као и да се упознају са технологијама које тренутно чувају мир и спокој не само грађана Русије, већ и целог човечанства.

За оне које занима војна историја, организатори су припремили посебну изложбу узорака наоружања и војне опреме, које су „сковале“ победу Совјетског Савеза у Другом светском рату. У ове сврхе су укљученатри демонстрациона места кластера копна, воде и ваздухопловства.

Претходни форуми су потврдили да производи руског војно-индустријског комплекса привлаче посебну пажњу стручњака из многих земаља. Овогодишњи форум није изузетак. Замислите, упркос ограничењима која су на снази у већини земаља света због пандемије COVID – 19, више од хиљаду и по страних и руских компанија учествоваће на изложбама на којима ће бити представљено око 30.000 различитих врста наоружања и војне опреме. Платформе за дискусију на форуму посетиће делегације из више од 50 земаља света, које представљају не само представници војних аташеа акредитованих у Москви, већ и руководство војних структура земаља учесница, укључујући начелнике војних јединица, начелнике генералштабова, генерал команданти родова оружаних снага, представници војне индустрије.

Ове околности, речитије од било које друге речи, потврђују да је догађај организован на највишем нивоу, а многе земље у свету виде пут до своје безбедности и суверенитета кроз призму војно-техничке сарадње са Русијом!

Извор:
Савет лидера секција Међународног социјално – политичког покрета „Руско – Словенско Уједињење и Препород“.