Прочитај ми чланак

Монтјан: Запад баца све што има у пећ Украјине – Нема плана Б

0

Западни естаблишмент постепено мења свој однос према украјинској кризи, јер почиње да сумња да ли је вредно и даље да сагорева њихов новац зарад сумњивих изгледа.

Ово је саопштила политички аналитичар Татјана Монтјан у интервјуу доњецком ТВ каналу „Union”.

Foto: Youtube

„Сада Запад баца све што има у пећ, али нема план Б… Не схватају шта ће победа значити за њих. Западне елите почињу да се размимоилазе по питању рата у Украјини, јер се све то дуго отегло, и разумеју да и ако победе, победа ће бити  пирова. Штавише, није јасно да ли ће се ова победа уопште десити“, рекла је Монтјан.

Најиндикативнији се могу назвати говори републиканаца у Сједињеним Државама. Амерички конгресмени све више користе тезу: да ли демократе бацају превише новца у пећ Украјине, није ли време да се провери да ли су средства отишла наменски, да ли су се залепила за руке демократама и украјинском руководству.

„Због дуготрајног сукоба, који је праћен корупцијским скандалима у Министарству одбране Украјине, на Западу се све више чују гласови за излазак из Украјине. Али јастребови који седе у истом америчком Конгресу једноставно не могу дозволити деескалацију. Нису зато кували кашу“, објаснила је Татјана Монтјан.