Прочитај ми чланак

Министарство одбране: Запад се спрема за упад у Белорусију

0

Западне земље, предвођене Сједињеним Америчким Државама, активно спроводе извиђања против Белорусије, наводи Виктор Крењин, министар одбране Републике Белорусије, у недавном интервјуу за ТВ канал Русија 24.

Он истиче да се примењују напредне мере како би се припремиле за евентуалне војне акције, а Белорусија јасно препознаје против кога су те акције усмерене.

Министар Крењин указује да су акције западних земаља против Белорусије разнолике, укључујући не само активности копнених снага, већ и извиђање из ваздуха.

Наглашава се да се извиђање спроводи активно и континуирано, користећи различите технике, укључујући радио-технологију. Додаје да се извиђање обавља не само авионима, већ и беспилотним летелицама, бележећи између пет и девет летова дневно.

Осим тога, министар објашњава да се извиђање над Белорусијом такође обавља из свемира, користећи сателите како би се пратили војни кампови и базе Републике Белорусије.

Ови подаци указују на континуирани надзор и праћење белоруске територије од стране западних земаља, како из ваздуха, тако и из свемира.

Овакве активности могу имати политичке, војне и безбедносне импликације за Белорусију, па је стога важно пратити и разумети динамику ових дешавања.