Прочитај ми чланак

Милановић: Сретно Немачкој у рату са Русијом, можда прођу боље него пре 70 год.

0

Предсједник Хрватске Зоран Милановић коментарисао је данас слање тенкова Украјини које су одобриле САД, Њемачка а и неке друге земље.

Што се тиче слања западних тенкова у Украјину, каже како ће то продужити рат.

“Ако се Америка и Русија не договоре, а то није на видику, рат се неће зауставити. Некако се надам да трају некакви разговори, или ћемо лагано према трећем свјетском рату за који неки мисле да су већ почели, али ја сам мало суздржан. Што се тиче тенкова, и руски и амерички горе исто”, рекао је Милановић.

Како преносе хрватски медији Милановић је додао је да војно Хрватска никако не треба помагати.

“Желите ли да уђемо у рат? Ја сам цитирао украјинског министра који је рекао да је то проxy рат. Ја сам само поновио његове вијести. И онда смо слушали како ме хвали Лавров, међутим након неколико дана њемачка министрица вањских послова каже да морамо бити јединствени јер, цитирам, ми смо у рату с Русијом. Ја то нисам знао. Можда је Њемачка у рату с Русијом опет, али сретно им, можда прођу боље него прије 70-ак година” додао је хрватски предсједник.

Након најаве Њемачке на састанку у бази Рамстеин о испоруци тенкова Украјини и дозволе испоруке дугих земаља које су тенкове Леопард купили од Њемачке, јучер је из кабинета њемачког канцелара Олафа Сцхолза стигла и званична потврда, а недуго након тога и потврда из кабинета предсједника САД-а Јоеа Бидена да и ова земља украјини шаље 31 комад својих најбољих тенкова М1 Абрамс.