Прочитај ми чланак

Мигранти напали политичара испред џамије!Забрањено им да врше молитве током Коронe

0

Током провере да ли се мигранти придржавају упутства државе да не врше групне молитве због епидемије Короне, дошло је до физичког обрачуна.

Расмус Палудан, оснивач странке Страм Курс, поставио је видео снимак на којем се види напад на њега у кварту Дортхаевеј у Копенхагену, преносе дански медији.

Адвокат политичара навео ја да је Палудун обишао исламски центар у том месту, да провери да ли се мигранти придржавају забране јавног окупљања.

Нападачи су снимљени како долазе колима испред џамије, паркирају се, а затим су кренули ка Палудану и напали га. Ипак нису знали да је унапред најавио свој обилазак полицији и да су испред објекта били присутни припадници снага реда у цивилу.

Један од нападача је оборен на земљу, а затим испрскан бибер спрејом и стављене су му лисице, док је други који је покушао да спречи хапшење удаљен са места напада.

Палудан је рекао за данске новине, да је добио огреботине по врату. Након напада отишао је у болницу где му је лекар дао инекцију против тетануса.

Патрија Страм Курс, се протеклих година профилисала као анти-имиграциона странка, а Палудан је уједно и оштар критичар Курана. Ово није први пута да је физичи нападнут у јавности.