Прочитај ми чланак

Меркелова и Оланд стигли у Кремљ, почели да „моле“ Путина

0

angela merkel

Руски председник Владимир Путин је у Кремљу започео преговоре с немачким канцеларом Ангелом Меркел и француским председником Франсоа Оландом.

Ово је саопштио портпарол шефа руске државе Дмитриј Песков. „Преговори протичу у формату „очи у очи“ без учествовања чланова делегација и било каквих стручњака,“ – прецизирао је он.

Након сат и по разговора тет-а-тет без присуства новинара, лидери су се ипак појавили пред репортерима.

Путин, Меркел и Оланд су ушли у представнички кабинет прве зграде у Кремљу и заузели су места за округлим столом поред камина. Пар минута су ћутке позирали пред фотографима и оператерима. После тога се Путин захвалио новинарима и замолио их је да изађу.

Уочи одласка у Москву, Меркел је рекла да инцијатива Берлина и Париза о разрешењу украјинске кризе има за циљ одбрану „европског мира“.

„Реч је о нашим интересима, немачко-француским али посебно европским интересима…реч је о европском миру“, истакла је Меркелова.

Она је додала да се не зна да ли ће се постићи данас договор са Путином или ће „можда бити потребно још разговара“.

„Не знамо хоћемо ли имати дуге или кратке разговоре у Москви или ће то бити последњи разговори. Ми можемо да радимо само оно што можемо да разрешимо овај конфликт и нарочито да окончамо крвопролиће“, рекла је немачка канцеларка.

 

Танјуг, Спутник

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!