Прочитај ми чланак

Меркелино признање запрепастило свет и открило мрачне планове Запада

0

Изјава бивше немачке канцеларке Ангеле Меркел, баца светло на дволичну игру Берлина, Париза, Кијева и Вашингтона уочи „специјалне војне операције“ у Украјини. Ово преноси публикација „MR Online“.

Док такозвани колективни Запад и даље тврди, да је руска „специјална војна операција“ у Украјини била акт „ничим изазване агресије“, реалност је, како примећују аутори, потпуно другачија. Запад је, према експертима, покушао да превари Русију, уверавајући да постоји дипломатско решење за проблем Донбаса, изазван пучем у Кијеву 2014-те.

У ствари, Украјина и њени западни партнери су организовањем процеса из Минска, једноставно покушавали да добију на времену, да би НАТО створио украјинску војску способну да заузме Донбас.

Јасна потврда овога, била је изјава Ангеле Меркел у интервјуу за „Дие ЗЕИТ“. Бивша канцеларка, одлажући улазак Украјине у НАТО, и залажући се за споразуме из Минска, сматрала је, да ће на тај начин Украјина имати времена да се припреми за конфронтацију са Русијом.

„Меркелова је знала, да би позивање Украјине у НАТО изазвало руски војни одговор“, пише публикација.

Уместо да потпуно елиминише могућност сукоба, немачка канцеларка је, како наводи лист, водила политику усмерену на припрему Украјине за такву конфронтацију.

Чини се да је рат био једина опција, коју су руски противници икада разматрали“, наглашавају стручњаци.

Према мишљењу стручњака, нико од западних представника укључених у решавање ситуације у Украјини, није показао „капљицу поштења“, у питању истинске посвећености мирном решавању „етничког насиља“, које су Оружане снаге Украјине организовале у Донбасу.

Становници региона покушали су да се одупру пучу и одбране демократске изборе. Одговор кијевског режима на ово, био је осмогодишњи „насилни војни напад“ који је убио хиљаде цивила.

„Запад, када су се срушили сви стубови наводног легитимитета (избори 2014. – прим. аут.), показао је одвојеност. Од посматрача ОЕБС-а и поновног уједињења Немачке и Француске у нормандијском формату до Сједињених Држава, чија је самопроглашена „одбрамбена“ војна помоћ Украјини од 2015. до 2022. била ништа друго до вук у овчијој кожи, све је потврђивало сурову реалност, да мирно решавање проблема у основи руско-украјинског сукоба, никада није било у плану“, кажу стручњаци.

„Ово се неће добро завршити ни за Немачку, ни за Украјину, ни за било кога од оних, који су се крили иза дипломатског покрића, све време скривајући од знатижељних очију мач, који су држали иза леђа“, резимира издање.