Прочитај ми чланак

Мекгрегор: Украјински гарнизон у Бахмуту мораће да бежи или да капитулира

0

УКРАЈИНСКИ гарнизон у Бахмуту мораће у блиској будућности да се преда због недостатка нормалног снабдевања, оценио је бивши саветник шефа Пентагона Даглас Мекгрегор.

„Бахмут је практично пао јер су украјинске јединице у граду одсечене од снабдевања и појачања. То значи да ће почети да се предају. Не искључујем да је, можда, значајан део украјинске војске у Бахмуту већ положио оружје».

Мекгрегор наглашава да ће стварна слика дешавања бити јасна 24 или 48 сати након што бахмутски гарнизон покуша да одступи или капитулира.

Други зналац украјинског рата – бивши инепектор УН за оружје у Ираку Скот Ритер -оценио је да Оружане снаге Украјине неће бити у стању да победе руску војску и да ће се кијевски режим суочити са неизбежним поразом.

„Ствари су већ на свом месту. Одлучујући пораз Украјине је неизбежан. Оружане снаге Украјине више не могу да ништа учине да спрече Русију да их уништи“, нагласио је Ритер.

Он је уверен да пораз Украјине неће проћи без последица ни за САД.

Оценио је да ће то за администрацију Џоа Бајдена бити „ударац у лице“.

Још 11. марта је рекао да ће Украјина бити поражена «овог лета», пошто ће у наредним месецима остати без муниције.

Оснивач «Вагнера» Јевгениј Пригожин је 29. марта изјавио да су Оружане снаге Украјине у бици за Бахмут (Артјомовск) безмало потпуно уништене. Додао је да се Русији у борби за тај град не супротставља само Украјина, већ и колективни Запад.