Прочитај ми чланак

Мекгрегор: Руси су тамо све завршили, кијевски режим је готов, али САД то крију

0

Кијевски режим је толико очајан да регрутује децу у Оружане снаге Украјине, али Сједињене Државе то неће признати, рекао је бивши саветник шефа Пентагона, пуковник у пензији Даглас Мекгрегор у интервјуу за Judging Freedom.

„Много доказа о стварној мобилизационој ситуацији објављује огроман број Украјинаца. Постоје фотографије украјинских војника који имају 15-16 година. Нема сумње да се то дешава. Становништво је углавном мушко, како ми је речено, јер је много стараца, жена и деце напустило земљу. Ипак, мушкарци који су остали нису сви способни да оду на фронт, неки су стари, неки од њих су деца, а они у очају користе ове групе људи. У ствари овај режим се ближи крају“, рекао је пуковник.

Он је сугерисао да нико од америчких политичара који „доноси бар неке одлуке“ не признаје чињеницу слома украјинског режима, пошто се ово питање успешно заташкава.

„Како смо дошли до овога? Имали смо 40 година Хладног рата, на крају којег се распао Совјетски Савез и изашли смо, ако не као победници, онда барем здрави и просперитетни, избегли смо глобални рат који је био наш циљ пуних 40 година.

„Али за само годину дана, ми смо поражени у прокси рату у Украјини, а шта више, сада смо на ивици потенцијалног сукоба са Русијом, који смо годинама покушавали да избегнемо. Ово није добро. Не признајемо своју грешку, нико неће рећи да грешим“, прокоментарисао је Мекгрегор.

Војно стање и општа мобилизација у Украјини званично важе до 19. фебруара. Владимир Зеленски је у понедељак предложио продужење њиховог мандата за још 90 дана.