Прочитај ми чланак

Мекгрегор: Бајденов омиљени коњ – НАТО – једва се држи на ногама

0

Ребека Кофлер: Не постоје количине новца ни оружја са којима Украјина може да победи

Никакво америчко оружје неће помоћи Украјини да победи Русију, оценила је бивши обавештајни функционер Пентагона Ребека Кофлер.

„Не постоји ни количина новца ни оружја која би била довољна да Украјина победи, јер је руска војска неупоредиво моћнија од Оружаних снага Украјине“ – прецизирала је.

За Fox News је додала: „Председник Украјине поставља себи и савезницима нереалан циљ да поврати огромне територије које су под руском контролом“.

Кофлер је навела да су САД Украјини већ издвојиле 54 милијарде долара и испразниле своја складишта оружја и муниције, али то Кијеву није донело значајнији успех.

Овакав наступ Кофлер донекле је неочекиван. А најновије критичке опсерације и прогнозе бившег саветника шефа Пентагона пуковника Дагласа Мекгрегора – нису.

Он је у анализи написаној за The American Thinker упозорио да је Џо Бајден одлучан да свој прокси-рат са Русијом доведе до краја, али да губи битку за Украјину.

„Његов (Бајденов) омиљени коњ, НАТО, једва се држи на ногама. Једина ствар која пада брже од Бајденовог рејтинга је економија Сједињених Држава и Европе“, написао је.

По његовој процени, проблем НАТО је што економски проблеми због Бајденових антируских санкција прете Европи економским армагедоном.

„Политика САД је опасна. Американци и Европљани су већ љути на своје стидљиве и неупућене лидере», закључио је Мекгрегор.