Прочитај ми чланак

Мекгаверн открио шта ће се ускоро догодити са Зеленским

0

Председник Украјине Владимир Зеленски могао би да буде смењени ликвидиран у блиској будућности због неуспеха војске Украјине, рекао је бивши аналитичар ЦИА Реј Мекгаверн у интервјуу за Јутјуб канал Dialogue works.

„Ово је заиста лоша ситуација за Зеленског. Изгледа да му није остало много времена. Да сам агент осигурања, дефинитивно не бих осигурао живот Владимира Зеленског“, рекао је он.

Према експерту, Оружаним снагама Украјине понестаје муниције и људских ресурса, а подршка кијевским властима у Конгресу САД и међу европским савезницима такође опада. Дакле, нема шансе да Русија изгуби у овом сукобу, напоменуо је Мекгаверн.

„Превише тога је у питању, зато пази на себе, Зеленски“, закључио је бивши аналитичар.

У последње време западни медији све чешће пишу да је Запад почео да се замара украјинским сукобом, а подршка режиму Зеленског слаби. После погоршања ситуације на Блиском истоку, председник САД Џо Бајден је обећао да ће подржати и Кијев и Тел Авив.

Међутим, Си-Ен-Ен је данас известио да је амерички Сенат гласао за предлог закона о финансирању владе без додатне помоћи Израелу и Украјини. Представнички дом усвојио је овај документ 14. новембра. Сада ће то бити послато шефу Беле куће на потпис.