Прочитај ми чланак

Медведев поручио Европљанима: Набавите ракију, ћебад и бојлер – зима је тек почела

0

Бивши председник Русије рекао је да је невероватно како човечанство воли да стално гази на исте 'грабље', покушавајући да регулише цене зарад политичке ситуације

Заменик председника Савета безбедности РФ Дмитриј Медведев реаговао је данас на одлуку Г7 да прихвати горњу границу за руску нафту у износу од 60 долара по барелу, рекавши да ће се после успостављања горње цене руске нафте десити нешто незамисливо са ценама, али да то сигурно неће бити добро за потрошаче.

„Данас је ступила на снагу одлука западних земаља да забрани испоруку руске нафте по ценама изнад 60 долара по барелу. Ови поступци наших ‘пријатеља’ подсећају ме на гомилу  дебелих који, помешавши ракију са кобасицама и пивом, први пут скачу у ледену воду. Желимо да се охладимо. Неки од њих ће се брзо отрезнити и искочити из воде. Неки ће научити да пливају у тој хладној води, али врло тешко. А неки ће и потонути. И биће сахрањени, дижући здравице да су пали у неравноправној борби са руским медведом и генералом Мразом. Па, ево их! Оно што је добро за Руса, за Немца је смрт“, написао је Медведев на свом Телеграм каналу.

Он је додао да је просто невероватно како „човечанство воли да стално гази на исте грабље, покушавајући да регулише цене зарад политичке ситуације“.

„Ти покушаји се увек завршавају нестанком производа или поскупљењем. На крају крајева, нико није поништио закон вредности. Тако ће бити и са нафтом. Наравно, неће нестати, али ће се са ценама догодити нешто незамисливо. Нико са сигурношћу не зна шта, али стварно желим да покушам да уђем у ону хладну воду, да бих касније показао своју одлучност на изборима“, рекао је он.

Према његовим речима, „шта год да буде, неће бити добро за потрошаче“.

„Нека се снабдеју ракијом, ћебадима и бојлерима. Ово је тек почетак, зима само што је почела“, закључио је он.