Прочитај ми чланак

Медведев: Мешанци су напокон схватили своју улогу у циркусу наказа и љутито кукају

0

Хвала вам за инвестиције које сада раде за Русију, пунећи њен буџет, јер јак буџет значи помоћ за фронт, поручио је бивши руски председник данској пиварској компанији

Данска пиварска компанија Карлсберг, која оптужује Москву да је „украла“ њен руски бизнис, једноставно је схватила своју улогу и хистерично кука, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

Подсетимо, раније је дански пиварски концерн Карлсберг најавио раскид пословања са Руском Федерацијом, а извршни директор компаније Јакоб Аруп-Андерсен рекао је да су руске власти „украле посао његове компаније“.

„Дански пивари из Карлсберга увређени су што је њихов удео у руском пословању пренет на управљање Русији. Како је то лепо! Мешанци су коначно схватили своју улогу у циркусу наказа и љутито кукају. Хвала вам за инвестиције које сада раде за Русију, пунећи њен буџет. Јак буџет значи помоћ за фронт“, написао је Медведев на Телеграму.

Бивши руски председник је подсетио да су сами дански пивари „из политичких разлога напустили све у Русији, обуставили рад и снабдевање, одбили да испуне своје обавезе према руским партнерима, мисливши да их неће дирати“.

„Дајемо вам санкције и дајемо оружје украјинском режиму, али не дирајте нашу имовину, или нам бар дозволите да је продамо са профитом“, напоменуо је.

Карлсберг група је у јуну потписала уговор о продаји своје руске компаније „Балтика“, али 16. јула руски председник Владимир Путин наредио је да она и „Даноне“ буду пребачени под привремену државну управу.