Прочитај ми чланак

Медији: Експлозије у Вашингтону, људи у паници! Огласило се и Министарство одбране

0

Неколико експлозија одјекнуло је у Вашингтону, затресло врата и прозоре становницима главног града САД, а према првим информацијама, постоји могућност да је у питању и земљотрес.

Стотине људи је пријавило да је чуло гласну „експлозију“ у различитим деловима Вашингтона данас око 15.30 по локалном времену, као и да су осетили да се тресу куће и прозори, што је изазвало општу панику, иако ниједан званичник није навео узрок овог мистериозног догађаја.

На друштвеним мрежама је уследила „поплава“ постова на ову тему.

Појединци тврде да је пробијен звучни зид, други да је земљотрес.

Више америчких служби добило је позиве успаничених грађана Вашингтона о мистериозној гласној буци, која се чула чак до Вирџиније.

Кажу да су се „експлозије“ истовремено осетиле и у Анаполису и Северној Вирџинији, а  „Фокс“ извештава да према подацима америчког геолошког завода, нема потврде да је дошло до земљотреса.

Министарство за унутрашњу безбедност каже да је безбедносна ситуација у реду, АЛИ није открило шта је узрок праска, преноси Дејли Мејл, што је изазвало додатну панику у народу.

Полиција је саопштила медијима да ће се за више информација обратити званично Федералној управи ваздухопловства и другим федералним службама.

Огласило се Министарство одбране: То је била војна вежба?!

„Војна вежба изазвала је гласан звук „експлозије“ у области Вашингтона, који је потресао куће и изазвао широку панику“, саопштило је Министартво одбране САД.

„Гласна бука које се чула изазвана је овлашћеним летом ДОД-а“, наводи Министарство одбране.

„Овај лет је изазвао пробој звучног зида“, објашњава у наставку министарство.