Прочитај ми чланак

Масовна туча миграната у центру Москве (ВИДЕО)

0

На друштвеним мрежама појавио се снимак масовне туче миграната у центру Москве после које је полиција привела 49 људи.

Амбасада Киргизије је саопштила да се међу приведенима налази и 19 њихових држављана, наводећи да они нису учествовали у тучи већ су приведени како би се разјасниле околности.

У последње време овакви инциденти у које су умешани грађани из земаља Заједнице независних држава у руској престоници нису реткост.

Слична ситуација догодила се пре неколико дана и у једном хостелу када је приведено 20 особа, а у јулу је код једне станице метроа из сличних разлога приведено 200 људи из средње Азије.
Раније данас градоначелник Москве Сергеј Собјањин је рекао да је око 200 људи из Заједнице независних држава депортовано је из главног града због кршења јавног реда и мира, а за 17.500 људи је забрањен улазак у земљу.


Подсетимо, у Москви се тренутно налази око 800.000 странаца, што је за 200.000 мање него пре годину дана. Према информацијама престоничких служби, углавном се ради о држављанима Киргизије, Узбекистана и Таџикистаа. Међу странцима који долазе у Русију са визом највише је Кинеза – 13 одсто и држављана Турске и Вијетама – скоро 10 одсто.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!