Прочитај ми чланак

Mаск се укључио у расправу о вакцинама, споменуо и Ђоковића: „Није да не верујем“

0

Илон Маск је познат по својим коментарима и опаскама, те је тако и овог пута имао пар занимљивих доскочица у којима је споменуо Новака Ђоковића.

Наиме, он је споменуо Новака Ђоковића током дијалога који је на друштвеним мрежама имао са политичким новинаром Едом Красенштајном.

Маск се, као и обично, укључио у расправу око вакцина против коронавируса и на Красенштајнову мисао да се ефикасност вакцина мења у зависности од соја тог вируса рекао:

„Моја забриност је више била усмерена ка недопустивом захтеву да људи морају да узму вакцину и више бустера да би нешто постигли. То је била права збрка. Док Врховни суд није поништио Бајденову извршну одлуку, Спејс X и многе друге компаније би биле приморане да отпусте сваког ко је одбио да се вакцинише! Ми то не бисмо урадили. Радије бих ишао у затвор него да отпустим добре људе који нису желели да се вакцинишу“, написао је Маск.


„Што се мене тиче, ја сам онај првобитни ковид добио пре него што су се вакцине појавиле, имао сам благе симптоме прехладе, а онда сам морао да трипут будем вакцинисан због путовања. Та трећа вакцина ме је умало послала у болницу“, додао је.

Након тога, споменуо је и самог Ђоковића.

„Колико других људи је имало веће симптоме баш од вакцине или услед лечења ковида, него од ковида самог по себи? А што се тиче оних који нису ниједну вакцину узели… Па, Новак Ђоковић је управо освојио рекордан број гренд слемова. Није ово нешто као да ја не верујем у вакцине – верујем. Па опет, лек не може да буде потенцијално гори него болест. А јавна дебата око ефикасности не би смела да буде заташкавана. Такође, постоји велики потенцијал да се излече многе болести коришћењем синтетичке мРНК, тако да немојмо да и бебу избацимо када просипамо воду у којој се купала.“