Прочитај ми чланак

Маск најавио објављивање Твитер фајлова о главном америчком епидемиологу

0

Извршни директор Твитера Илон Маск наговестио је да се спрема да објави следећу групу својих „Твитер фајлова“, који ће се фокусирати на др Ентонија Фаучија, који је предводио амерички одговор на пандемију ковид 19.

Маск је објавио новогодишњу поруку написавши:

„Надам се да имате сјајан дан 1.2023! Једно је сигурно, неће бити досадно.”

Када је један корисник одговорио на објаву, рекавши да „чека #ФауциФилес“, Маск је написао:

„Касније ове недеље“.

Маск је већ дуго критичан према Фаучију, који је био главна особа задужена за одговор на пандемију и под Трамповом и Бајденовом администрацијом. Донедавно је био и на функцији директора Националног института за алергије и инфективне болести.

Прошлог месеца, Маск је отишао толико далеко да је предложио да Фаучија треба кривично гонити због наводног лагања под заклетвом о финансирању истраживања у лабораторији Вухан у Кини.

Након што је Маск купио Твитер у октобру, објавио је неколико пакета такозваних „Твитер фајлова“, који су показали претходну политику цензуре платформе.

Документи, посебно, бацају светло на наводне покушаје Твитера да прикрије информације које штете Бајденовој изборној кампањи. Такође је детаљно описан очигледни дослух платформе друштвених медија са ФБИ-јем о уклањању садржаја који је америчка влада сматрала непожељним.