Прочитај ми чланак

Мајкрософт у сарадњи са банкама уводи технологију препознавања лица

0

Мајкрософт је најавио петогодишње партнерство са Националном банком Аустралије (НАБ) за развој и инвестирање у мулти-клауд технологију НАБ-а и Банке Новог Зеланда. Две организације траже начине за идентификацију клијената помоћу препознавања лица.

Партнерство ће пратити развој мулти-клауд екосистема који ће угостити 1.000 НАБ-ових апликација на Мицрософт Азуре као примарној услузи у облаку, а друге услуге у облаку као секундарни облак ако буде потребно.

„Потребе наших клијената се нису промениле, али њихова очекивања о томе како пружамо персонализованију услугу су се променила“, рекао је шеф технологије и оперативних операција НАБ-а Патрик Врајт.

„Да бисмо испоручили услуге клијентима, морамо да улажемо у најновију технологију, користећи глобалне лидере као што је Мицрософт да нам помогну да својим клијентима пружимо нове услуге, брзо и у великом обиму”.

„Улагање које смо до сада остварили у технологију изградило је снажну основу која је на првом месту у облаку и која је омогућила колегама да раде боље и пруже много боља искуства нашим клијентима. Одушевљени смо што имамо Мајкрософтову подршку и улагање у ово партнерство, како бисмо даље пребацили банку у облак”.

„Заједно ћемо побољшати отпорност НАБ и БНЗ банкарских услуга и смањити временске рокове развоја за промене и побољшања система, са шест недеља на само два дана”.

НАБ је истраживао биометрију, укључујући системе праћења понашања и гласа. Већ ради на доказу концепта који би показао како би препознавање лица могло да замени потребу за дебитном картицом на банкомату. Међутим, ПИН за аутентификацију би и даље био потребан након верификације лица.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!