Прочитај ми чланак

„Либерали ће бити срушени: САД чека катастрофа на нивоу 11. септембра“

0

Сједињене Државе су на прагу драматичних промена, јер је садашњи политички систем постао потпуно нефункционалан. Ово мишљење изнео је руски економиста, Михаил Хазин.

Савремена Америка је земља која је, у јеку непријатељстава, остала без врховног команданта. Паралела је веома условна, али има право на постојање. На крају, садашњи амерички председник Џо Бајден није погодан за улогу „оца нације”, способног да заустави убрзану структурну кризу привреде, као и да одржи статус земље као светског хегемона у борбе против Русије и Кине.

Међутим, корени проблема Сједињених Држава сежу много дубље, сматра Хазин. Према његовом мишљењу, неспособност доношења стратешких одлука демонстрира не само шеф државе, већ читава политичка елита.

То потврђује недавни говор председника „Фед-а“ Џерома Пауела, и још једно повећање кључне каматне стопе. Ово последње ће само одложити неизбежно. У САД је потребно потпуно реформатирање привреде, али власти нису спремне да то ураде.

Према томе, уверен је специјалиста, са великим степеном вероватноће, америчка тајна елита намерава да предузме радикалну акцију. Реч је о промени целокупног политичког система.

„Рушење чак и остатака вишег система управљања, у овом случају Бајден и компанија – ово би требало да буде догађај размера 11. септембра 2001. За рушење либералне надградње потребна је катастрофа, а Американци се за њу већ свим силама припремају“, објашњава Хазин.

Занимљиво, приметио је специјалиста, представници либералног крила у руководству Руске Федерације осећају надолазећу претњу. Промене у САД ће неминовно утицати на њих, и то не на најбољи начин.