Прочитај ми чланак

ЛЕКАР ИЗ СПЛИТА: Ко је крив новинару кад није имао везу, да је био десничар…

0

Сплитски хирург Хрвоје Томасовић на друштвеним мрежама је објавио коментар о смрти новинара Владимира Матијанића.

– И још нешто! Ја нисам они и не ликујем над мртвим непријатељем. Ово ципеларење мртваца ми је одвратно. Што га није неко од великих десничара кад су га тако мрзели ухватио за уши и пребио? Наравно да нису, али сада сви нешто ликују и отварају шампањац. Чему? Мртвацу који је умро на доста блесав начин! Да је био неки други новинар који је добар са мном сигурно би ме назвао и ја бих све направио да му помогнем и то под одмах! Он очито није био добар ни с овим његовим југо докторима па није имао нити кога звати осим хитне. Па мене су само ово лето звали најмање једно пет пута због сличних ствари. Можеш сматрати да је на крају умро због својих квази поштених ставова како му не требају протекције и онда нема кога звати за помоћ. Пријатељства и постоје да се помогне један другоме, али он очито није имао пријатеља нити међу својима! А ја као десничар свакоме помогнем одмах кад ме назове – написао је Томасовић и изазвао буру у Хрватској.

Директор сплитског КБЦ Јулије Мештровић рекао је да је обављена обдукција над телом новинара Владимира Матијанића како би се утврдили узроци његове смрти.

Матијанићева партнерка, подсетимо, написала је на друштвеним мрежама да су лекари у Сплиту више пута одбили да га хоспитализују иако је био ковид пацијент са озбиљним коморбидитетима.

Навела је да су на крају ипак одлучили да га ипак сместе у болницу, али да је Матијанић преминуо код куће.

– Обављена је обдукција и узета су сва ткива органа за хистолошку обраду како би се утврдио узрок смрти. Хистолошка анализа је у току те ћемо по завршетку исте обавестити породицу преминулог и јавност о коначном узроку смрти господина Матијанића – наводи се у саопштењу директора КБЦ Сплит.

То су његови приватни ставови

Хрватско удружење болничких лекара и Хрватска лекарска комора осудили су Томасовићев коментар, а портал Индекс, где је Матијанић радио, упит је послао и КБЦ Сестре милосрднице где је Томасовић запослен у Клиници за туморе.

Питали су их како коментаришу изјаве запослог „ко је крив Матијанићу што нема везу“ и пише да би „направио све за људе који су добри с њим“ и да он „као десничар помогне свакоме одмах кад га назове“. Новинари су питали и хоће ли бити икаквих санкција за Томасовића.

– Истичемо да је доктор Хрвоје Томасовић своје приватне ставове као грађанин објавио на својој приватној ФБ страници те нису ни у каквој директној вези с његовим статусом запосленика у нашој здравственој установи – одговорили су из КБЦ Сестре милосрднице.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!