Прочитај ми чланак

Лавров са шефом кубанске дипломатије: Претња оживљавања нацизма

0

Шеф руске дипломатије је навео да су да су ултрарадикална осећања присутна и у неким земљама Европске уније, које су, према изјавама из Брисела – "узор демократије"

Претња оживљавања нацизма у свету постоји као резултат политике Сједињених Држава и њених европских савезника, подстичући ултрарадикална осећања, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, на састанку са шефом кубанске дипломатије Бруном Родригезом Париљом у Москви.

На почетку састанка, руски министар је захвалио Хавани на сарадњи по питањима очувања историјског сећања, спречавања и оживљавања нацизма.

„Опасност од таквог развоја догађаја, нажалост, постоји као резултат политике Сједињених Држава и њених европских савезника, који на све могуће начине покушавају да разбију националистичка ултрарадикална и искрена неонацистичка осећања, укључујући у Украјини, која се користи за рат против Руске Федерације“, нагласио је Лавров.

Шеф руске дипломатије је истакао да су таква осећања присутна и у неким земљама Европске уније, које су, према изјавама из Брисела – „узор демократије“.

Ускоро опширније…