Прочитај ми чланак

ЛАВРОВ: Црногорци и Македонци ће морати да купују америчко оружје

0

Сергеј Лавров је рекао да ће Црна Гора и Северна Македонија убудуће морати да троше додатан новац на куповину америчког оружја, али да се то "никоме неће свидети"

ШЕФ руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да ће након уласка Црне Горе и Северне Македоније у НАТО у тим земљама нићи и војни објекти Алијансе.

Сергеј Лавров је рекао да ће Црна Гора и Северна Македонија убудуће морати да троше додатан новац на куповину америчког оружја, али да се то „никоме неће свидети“, преноси Побједа.

Поред тога, то ће уједно значити и да ће се војна инфраструктура још више приближити истоку, од чега Европа неће мирније спавати, упозорио је Лавров.

Руски министар се у интервјуу за Московски комсомољец осврнуо и на време када је тек кренула кампања за учлањење Црне Горе и Македоније у НАТО, оценивши да је то учињено апсолутно „без сваког пардона“.

„У Македонији су организовали референдум уз најгрубље кршење Устава, пре свега, јер Устав налаже да се на плебисцит износи искључиво једно питање, док је у овом случају питања било три – да ли желите да Македонија уђе у састав ЕУ, у састав НАТО-а и да зарад тога промени име“, подсетио је Лавров и оценио да је то било изузетно „кварно“.

Говорећи о оптужбама на рачун Русије да се мешала у организацију референдума, Лавров је рекао да то није било фер, јер је Москва искључиво настојала да скрене пажњу на поштовање македонског устава, на основу ког македонски министри нису имали никаквог права да потпишу Преспански споразум.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!